Norske verdier en god eksport-vare

Publisert

Fra venstre IKEA Norge-sjef Carl Aaby, Regional Managing Director Nordic & Baltics, ManpowerGroup Maalfrid Brath, Compass Europa og Midtøsten-sjef Kathinka Friis-Møller og programleder Arne Hjeltnes.

Norske verdier som eksportvare kom raskt på dagsordenen da IKEA Norge-sjef Carl Aaby, Manpower Norden og Baltikum-sjef Maalfrid Brath og Compass Europa og Midtøsten-sjef Kathinka Friis-Møller diskuterte globale utfordringer på Handlekraft 2022.

På NHO Service og Handels årskonferanse fortalte Friis-Møller om erfaringer etter at hun ble toppleder for hele Compass Groups virksomhet i Europa og Midtøsten.

Eksporterer tillit

Tillitsbasert ledelse er en verdi Friis-Møller forsøker å introdusere i land lenger sør.

- Jeg har tatt med meg den jeg er, og det jeg står for: tillitsbasert ledelse. Når noen spør meg «hva skal jeg gjøre?», svarer jeg: «Hva vil du gjøre?».

Maalfrid Brath understreket at hvis det er en ting vi er kjent for, så er det tillit.

- Vi kan eksportere tillit! Det er en egenskap som vi hører om Norge og Norden ute i verden, sa hun.

Tar vare på ansatte og kunder

Panelet diskuterte også følgene av høye energipriser og høyere inflasjon generelt.

IKEA Norge-sjef Carl Aaby minnet om at det er land nær oss som er adskillig mer rammet enn Norge.

- Krisen rammer ulikt fra land til land. Det merker vi også i IKEA. Vi ser i flere land ikke langt fra oss, at flere må velge mellom mat på bordet eller varme i huset. Der er vi opptatt av å ta vare både på våre ansatte og våre kunder. Blant annet ved å utvikle og selge produkter som er mer lønnsomme for kundene, f. eks. bruker mindre energi og koster mindre, fortalte Ikea-sjefen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt