Parats tariffkonferanse 2024: -Tjenestesektoren sysselsetter absolutt flest

Publisert

Anne-Cecilie Kaltyenborn på scenen

Anne-Cecilie Kaltenborn på YS-forbundet Parats tariffkonferanse på Gardermoen i dag. Foto: Ulrik Øen Johnsen (Parat)

- Tjenestesektorens omfang og betydning fortsetter å øke, og betydningen for sysselsetting og dermed lønnsdannelse i Norge er dermed stor, sa Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO SH i et innlegg da YS-forbundet Parat samlet sine tillitsvalgte til tariffkonferanse over to dager på Gardermoen denne uken.

- Årets oppgjør er skummelt for partene fordi utviklingen av renten fremover vil påvirkes blant annet av resultatet. Det kan vi lese om i media daglig, sa Kaltenborn.

Godt organiserte bransjer

- Innen de bransjene, som vi har felles med Parat, er det mange som har tariffavtale. Innen sikkerhetsbransjen er det hele 9 av 10 årsverk som er omfattet av tariffavtale. Det er svært høyt. Bedriftene er opptatt av at det å ha tariffavtale gir en god ramme for å håndtere endringer i arbeidslivet, og er viktig for en god lønnsutvikling for landet vårt.

- Vi må også ta på alvor fremover at avtalefestet pensjon, AFP, ligger som en straffeskatt på det å ha tariffavtale. Dette er i ferd med å undergrave fornuften i det å ha tariffavtale. Dette må vi alle ta på alvor og gjøre noe med mellom dette og neste lønnsoppgjør, sa Kaltenborn.

Anne-Cecilie Kaltyenborn på scenen

Foto: Ulrik Øen Johnsen (Parat)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt