Finansielle nøkkeltall for den private behandlings- og omsorgsnæringen

På oppdrag fra NHO Service og Handel har Menon Economics analysert privat behandlings- og omsorgsvirksomhet. Rapporten omfatter i overkant av 2.200 virksomheter organisert som aksjeselskap (AS) og stiftelser (STI).

Hovedfunn:

  • Marginene i bransjene er små. Gjennomsnittlig driftsmargin for virksomheter organisert som AS varier i 2017 fra -1% til 9 % avhengig av hvilket tjenesteområde man ser på.
  • Hoveddelen av overskuddet i AS'ene kanaliseres tilbake i drift og utvikling for de fleste tjenesteområdene. Det tas ut lite i utbytte. 
  • Selskapsskattebidraget fra de private (AS) er høyere enn utbyttet i flere av tjenesteområdene. Til sammen betalte disse selskapene over 460 millioner kroner i selskapsskatt i 2017. Det ble tatt ut 353 millioner i utbytte. Det meste av dette er i private sykehus og klinikker.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!