I januar var det en liten lysning som fortsetter i februar.

Fra et lavt nivå er det nå tegn til at markedet og fremtiden er litt lysere for medlemmene i NHO Service og Handel i februar enn i januar. Men 32 % av medlemmene oppgir at det ikke er nok jobb til alle ansatte og 15% vil gjennomføre permitteringer i de kommende 3 månedene, viser vår ferske medlemsundersøkelse.

I januar var det en liten lysning som fortsetter i februar.

Fortsatt er det flere bedrifter som opplever at markedet er dårlig enn godt, men nettotallet (andel som opplever at markedet er godt fratrukket andelen som opplever at markedet er dårlig) økte fra -9 i januar til -2 i februar.

Alle bransjene opplevde en bedring i nettotallet bortsett fra Bemanningsbransjen som rammes sterkt av nye regler som begrenser muligheten for innleie.

Ift markedsutsiktene er tendensen den samme. Fortsatt er det slik at betydelig flere forventer en forverring. Nettotallet (andelen som forventer forbedring i markedet fratrukket andelen som forventer forverring i markedet) er fortsatt på et lavt nivå i februar med -32, men dette er en bedring fra -39 i januar.

Alle bransjer har samme tendens bortsett fra Arbeid og inkluderingsbedriftene der nettotallet faller fra januar til februar.

Permitteringer

Månedens tema er permitteringer og oppdragsmengde. 32% av medlemmene i NHO Service og Handel oppgir at det ikke er nok jobb til alle ansatte. Det er i bemanningsbransjen og frisørbransjen at flest bedrifter oppgir at de ikke har nok jobb til alle ansatte.

15% av bedriftene vil gjennomføre permitteringer i de kommende 3 månedene. Det er i bemanningsbransjen og Handel at flest bedrifter oppgir at de vil permittere.

Se undersøkelsen her (pdf)

Se også: NHO om undersøkelsen

 

mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt