Lavere veksttakt i bemanningsbransjen

statistikk

Markedet for bemanningsbransjen økte i første kvartal, men veksttakten er synkende, viser tall som NHO Service og Handel offentliggjør i dag. Sørlandet og i Midt-Norge opplever tilbakegang, mens Oppland og Rogaland går sterkt opp.

Bemanningsbransjen vokste 3,7% i 1. kvartal sammenliknet med samme periode i fjor. Markedet er altså fortsatt positivt selv om veksttakten nå synker.

Etter et år hvor man la utfordringen i oljesektoren bak seg og man langt på vei kunne friskmelde arbeidsmarkedet var det som forventet en positiv markedsutvikling i 1. kvartal. Det er likevel verdt å merke seg at veksttakten går ned og at enkelte store markeder nå møter utfordringer.

-Med det politiske kjøret som bransjen har vært utsatt for siste året og de endringer som er gjort i rammevilkår er det en utbredt bekymring i bransjen for at markedet vil bli betydelig strammere i tiden som kommer, sier fagsjef Even Hagelien.

Selv om markedet samlet sett øker moderat er det nedgang i flere steder. Det var i 4. kvartal nedgang i forhold til året før i seks fylker. På Sørlandet og i Midt-Norge er nedgangen henholdsvis 1,7- og 2,4%.  Det verdt å merke seg en negativ utvikling i store markeder som Hordaland (-8,3%) og Trøndelag (-7%). Særlig positivt er det å se at solgte timer i Oppland vokste med hele 35% og at veksten i  Rogaland var på nesten 28%.

På 8 av 13 yrkesområder er det vekst forhold til samme kvartal året før. Særlig positiv utvikling var det innen lager, logistikk og transport (+30,7%) og tekniske tjenester (+29%). Innen kontor og administrasjon fortsetter nedgangen (-11,2%).

Se hele statistikken (pdf)

 
Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!