Dyrker mat på taket

#205

Økern Portal har store muligheter, ikke minst på taket

Vi skal til Økern Portal. Her vil vårt medlem 4Service drifte i alt ni spisesteder. Restaurantene vil være åpne for alle. Og de vil blant annet bruke råvarer som er dyrket frem på taket.

Nye konsepter for mat og servering inngår som en del av totalopplevelsen på arbeidsplasser og møtesteder. Samtidig fornyes matkonsepter som fremmer helse, arbeidsytelse og bærekraft. Et eksempel er vår medlemsbedrift 4Service og det de gjør på Økern i Oslo.

- Innovasjon og bærekraft er kjernevirksomhet for oss, sier Tor Rønhovde, konserndirektør for 4Service.

- Vi er et selskap som leverer tjenester innen hele spekteret av fasilitetstjenester på arbeidsplasser og eiendommer og samarbeider tett med våre kunder om å levere tjenester som støtter opp om deres kjernevirksomhet. Innenfor servering og kantine opplever vi at kundene forventer at vi i tillegg til smakfulle måltider også leverer på bærekraftsområder som redusert matsvinn, delikate plantebaserte retter og lokalprodusert mat. Økern Portal er et eksempel på at vi leverer på dette, forteller Tor Rønhovde.

Vil sette en ny standard

Økern Portal ønsker å sette en ny standard for spisesteder i et næringsbygg. All maten lages fra bunnen av. Her kommer restauranter av høy kvalitet.

- Vi vil ikke ha mange retter på menyene, men isteden bli supergode på de få rettene vi serverer. Viktig her er Idunn Nilsen som var med å representere Norge i OL i storkjøkken, som en del av landslaget i community catering. Hun har også vunnet gull i kantine-NM. Nå arbeider hun blant annet med å utarbeide mattilbudet i Økern Portal.

- Takhager som fungerer som aktive hager, både for å dyrke mat og for sosial omgang brer om seg som en trend innen urban facility management og er et svar på behovet for grønnere, smartere og mer levende byer, sier Idunn Nilsen.

Nilsen syntes det er spesielt kult at restaurantene vil bruke råvarer som er dyrket frem på taket av Økern Portal. Nord-Europas største spiselige takhage vokser nemlig frem på Økern Portal, som har to takterrassene på til sammen 1 300 kvadratmeter. Her vil det dyrkes frukt, urter og grønnsaker som vi vil benytte i rettene. Det gir rettene det lille ekstra.

NHO Service og handel lanserer en ny veileder for bærekraft for servering og kantinebransjen den 26. februar.

Fortsatt noen ledige plasser.

Les også:

Økern Portal blir et eldorado for matinteresserte

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt