NHO Service og Handel

Innhold

Hun leder Kokkelandslaget Community Catering

Nyhet, Drift og Service, Kantine

Publisert

inger

Inger Renathe Østmo er kapteinen på Kokkelandslaget Community Catering. (Foto: NKL - Norske Kokkers Landsforening).

For første gang har det norske kokkelandslaget fått en kvinnelig kaptein. Hun heter Inger Renathe Østmo og er fagansvarlig kjøkkensjef i vår medlemsbedrift ISS.

Norske Kokkers Landsforening (NKL) presenterte tirsdag 16. februar tre nye kokkelandslag for neste fireårsperiode (2021-2025). Aldri tidligere har NKL presentert nye kokkelandslag med så mange utøvere, til sammen 33 utøvere.
Mer om saken

#205

Inger Renathe Østmo er kjøkkensjef på ISS Worlds personalrestaurant på Helsfyr, og serverte vanligvis flere hundre ansatte i Undervisningsbygg og Miljødirektoratet hver dag. Nå er antallet gjester redusert kraftig på grunn av korona. Foto: MPP Kokkeknep

Inger Renathe Østmo er kapteinen på Kokkelandslaget Community Catering. Østmo har vært med på «Kokkelandslaget Community Catering» siden starten i 2018, og deltok i kokke-OL i 2020. Hun var også med i det første kantine-NM, som ble arrangert i 2017. Østmo er til daglig fagansvarlig kjøkkensjef i ISS. Østmo er fra Lødingen i Nordland, gikk læretiden på Restaurant Du Verden i Svolvær, og har siden 2015 arbeidet og bodd i Oslo.

Landslagskaptein fant sin nåværende karrierevei da hun fikk sitt første barn. Da ble behovet for en dagjobb viktig, og hun startet som kokk hos ISS.

Helhetlige konsepter

- En viktig del av jobben min er å sette sammen konsepter og menyer. Og i det arbeidet har jeg en klar filosofi om å tenke helhetlig. Det handler om å bruke hele råvaren, ikke kaste mat unødvendig og legge opp menyen slik at du kan samkjøre det flere steder. Vi tar utgangspunkt i samme råvare, men bruker det på forskjellige måter, sier hun til Asko Servering.

- En annen drivkraft er at gjestene skal få gode matopplevelser hos oss. Og det som kjennetegner våre gjester er at vi har de samme gjesten hver eneste dag. Så vi må ha variasjon, vi kan ikke ha samme meny hver dag, slik som på restaurant, forteller Østmo.

Kokkelandslaget Community Catering
  • Inger Renathe Østmo - kaptein - fra Lødingen
  • Grethe Rafaelsen – kokk - fra Skjervøy – jobber på Universitetssykehuset NN i Tromsø
  • Pål Anda – kokk - fra Stavanger - jobber for Stavanger Universitetssykehus
  • Tore Stalsberg – kokk - fra Lillehammer – jobber for Scandic Maritim i Haugesund
  • Panupong Phengphen – kokk - fra Trondheim – jobber på Kvikne Hotell
  • Karoline Trondsen – kokk - fra Enebakk – jobber for Kreativ Catering i Oslo
  • Anette Myrhagen – kokk – fra Oslo – jobber for Kreativ Catering i Oslo

Se også:  Koronakrisen vil endre måten vi serverer mat Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt