Kantiner og matbutikker for et sunnere kosthold

Grønnsaker

Kantiner, kiosker og matbutikker i NHO Service og Handel forlenger avtalen om bidra til mindre sukker, salt og fett i maten. Samtidig vil man bidra til økt inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat i befolkningen. En avtale om dette med helsemyndigheten ble signert denne uken og skal gjelde til 2025.

Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold er en avtale mellom helsemyndighetene og næringsorganisasjoner og aktører innen mat. Avtalen, som startet i 2016 er nå revidert, og ble signert på ny 1. juni med helseminister Bent Høie i spissen.

I NHO Service og Handel er det handelsnæringen og kantiner som er del av avtalen. Kantiner og matbransjen med dagligvare, kiosk, service, servering og mat- og drikkeprodusenter kan nå tilslutte seg en revidert avtale.

Les mer hos helsedirektoratet. 

 

 

Mann
kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt