Kåret til Årets storkjøkken

Publisert

To kvinner motar matpris

Marianne Hayes Antonsen, forretningsutvikler innen bærekraft, og Helle Christensen, leder for Centre of Excellence F&B, mottok prisen på vegne av Coor. Foto: Coor

Vårt medlem Coor har vunnet kategorien «Årets storkjøkken» i Matprisen 2023.

Marianne Hayes Antonsen, forretningsutvikler innen bærekraft, og Helle Christensen, leder for Centre of Excellence F&B, mottok prisen på vegne av Coor.

-Det er en utrolig ære å motta denne prisen! Det er veldig inspirerende å se at vår innsats blir lagt merke til og å kjenne at vi er på rett kurs med vårt bærekraftsarbeid innenfor mat- og drikke-segmentet. Dette hadde selvfølgelig ikke vært mulig uten våre medarbeidere som gjør en super innsats hver dag på våre kjøkken. Vi må også takke våre leverandører som vi sparrer med i bærekraftsspørsmål, og som leverer månedlige statistikker til oss, slik at vi har full kontroll på vårt klimaavtrykk, sa Hayes Antonsen fra scenen.

Coor får prisen for bedriftens gode bærekraftsarbeid, relatert til reduksjon av matsvinn og valg av råvarer. Coor har også en tydelige formidling om klimavalg knyttet til det man spiser i deres personalrestauranter.

Netto null innen 2040

Coor har forpliktet seg gjennom Science Based Targets initiative til å oppnå nullutslipp innen 2040, og reduksjon av klimagassutslipp innen mat- og drikke-segmentet er en kritisk faktor for å lykkes med dette.

Om Matprisen
Matprisen gis ut av Debio og er årets viktigste matpris! Nøkkelen til å møte klima- og miljøutfordringene i vår tid ligger blant annet i måten vi lager maten vår på. Matprisen er for dem som tar vare på det viktige jordlivet og sikrer lokale kretsløp; de som ønsker å endre vårt matsystem i en bærekraftig retning. I år var det totalt 21 nominerte, i åtte priskategorier, og dette er personer og virksomheter som på ulikt vis peker ut mer farbare ruter fra sin del av verdikjeden.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt