Moderniserer kontormatopplevelser

Portrett av kvinne

Kirstine Holst er leder for bærekraft og strategi i Sodexo. Foto: Sodexo

Vårt medlem Sodexo og Palett samarbeider for å skape nye dimensjoner i kontormatopplevelser, med et særlig fokus på sunn takeaway, møtemat og lavt CO2-fotavtrykk.

Sodexo, som er verdensledende innen integrerte måltidsløsninger og facility management, går sammen med den norske matstartupen Palett for å kunne tilgjengeliggjøre sunn og variert mat større deler av døgnet, samt tilby gjester å ta med mat til hjemmekontordager.

Samarbeidet handler bl.a. om å tilby Palett-produktene som er basert på bærekraftig design: smakfullt, ernæringsriktig og alltid lavt klimaavtrykk - under 0,5 kg CO2e per rett. Skal verden nå Parisavtalens mål om max 1,5 graders oppvarming, så må alle måltider være under denne grensen. Gjennomsnittet i Skandinavia i dag er 1,7 kg CO2e per rett.

  • Utvalgte Sodexo-kunder får pilotere Palett "trustshops": Dette gir en praktisk løsning for ansatte som ønsker å ta med seg middag raskt fra kontoret, jobber overtid eller skal ha møter eksternt og ikke rekker lunsj i kantinen.
  • Sodexos kunder i Oslo-området vil finne Palett-produktene integrert i sin vanlige kundeportal for møtemat og catering, og slik få enkel tilgang til enda større utvalg av sunn mat som gir svært lav miljøbelastning.
  • I tillegg er en gruppe mindre bedrifter, uten egen kantine, med i pilotprosjektet for daglig levering av sunn og fersk mat, støttet av digital løsning for påmelding/avmelding for å unngå matsvinn. Dette markedsområdet er i rivende utvikling med mange aktører som prøver seg, og alliansen posisjonerer seg nå her.

Kirstine Holst, leder for bærekraft og strategi i Sodexo, understreker hvorfor dette partnerskapet er så viktig for en stor bedrift som Sodexo:

- Samarbeidet med Palett er et eksempel på hvordan store selskaper kan dra nytte av å jobbe med startups: Palett bringer en unik dynamikk til bordet med sin kreativitet og fleksibilitet, og er en god og rask innovasjonspartner for et stort selskap som oss, sier hun.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt