Matbransjen venter opptur og økende rekruttering

Publisert

kvinne på scenen

Marianne Grimsøen fra ISS var bidragsyter på konferansen. Foto: NHO SH

Søkertall til Restaurant- og matfag har sunket i flere år, men nå har trenden snudd. På landsbasis er det en god økning i elever som har dette som sitt førstevalg. Skoler og næringslivet bør nå jobbe godt sammen og sørge for at flere fullfører utdanningen med fag- eller svennebrev.

Sist uke var det landskonferanse for restaurant- og matfag i Sandefjord. Årets hovedtemaer var effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring. Prognosene og forventet vekst i reiselivet indikerere et stort behov for å utdanne flere fagarbeidere, og behov for at flere blir stående lengre i jobb.

Konsulentselskapet Menon Economics forventer en vekst i næringen fra utenlandske turister på nesten 70 prosent frem mot 2030. Servering vil spille en stor rolle i denne veksten, med en forventet omsetning på 98 milliarder samme år. Dette gjør serveringsbransjen til det segmentet i reiselivet som forventes å vokse mest i løpet av tiåret.

Konferansen ga innblikk i ulike etter- og videreutdanningstilbud for mat- og måltidsbransjen. Flere bedrifter delte sine erfaringer, og diskuterte veiene til fag- og svennebrev. Hvordan NAV kan være en sentral samarbeidspartner i rekruttering og utdanning av arbeidskraft, var også et tema.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt