Matbransjen venter opptur og økende rekruttering

Publisert

kvinne på scenen

Marianne Grimsøen fra ISS var bidragsyter på konferansen. Foto: NHO SH

Søkertall til Restaurant- og matfag har sunket i flere år, men nå har trenden snudd. På landsbasis er det en god økning i elever som har dette som sitt førstevalg. Skoler og næringslivet bør nå jobbe godt sammen og sørge for at flere fullfører utdanningen med fag- eller svennebrev.

Sist uke var det landskonferanse for restaurant- og matfag i Sandefjord. Årets hovedtemaer var effektiv rekruttering, fullføring og livslang læring. Prognosene og forventet vekst i reiselivet indikerere et stort behov for å utdanne flere fagarbeidere, og behov for at flere blir stående lengre i jobb.

Konsulentselskapet Menon Economics forventer en vekst i næringen fra utenlandske turister på nesten 70 prosent frem mot 2030. Servering vil spille en stor rolle i denne veksten, med en forventet omsetning på 98 milliarder samme år. Dette gjør serveringsbransjen til det segmentet i reiselivet som forventes å vokse mest i løpet av tiåret.

Konferansen ga innblikk i ulike etter- og videreutdanningstilbud for mat- og måltidsbransjen. Flere bedrifter delte sine erfaringer, og diskuterte veiene til fag- og svennebrev. Hvordan NAV kan være en sentral samarbeidspartner i rekruttering og utdanning av arbeidskraft, var også et tema.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?