Kontanter i kantinen

Publisert

Penger

Vi har forslag til løsning dersom du får krav om å bruke kontanter som betalingsmiddel i kantinen.

Enkelte av våre medlemsbedrifter innen kantinebransjen  har ved noen anledninger, via oppdragsgiver, fått oversendt krav fra brukere av kantinen som påberoper seg lovhjemmel til å bruke kontanter i kantinen. Dersom man skal etterkomme et slikt krav, hvor det ikke er hjemlet i kontrakten, vil dette medføre praktiske utfordringer og ikke minst kostnader. Oppdragsgiver vil i de fleste tilfeller heller ikke kompensere for en slik kostnad. Vi har derfor funnet det riktig å gjennomgå det rettslige grunnlaget for et slikt krav, dvs. hvorvidt retten til å betale med kontanter også gjelder i drift av bedriftskantiner. Et slikt krav er i de fleste tilfeller uberettiget.

Vi har utarbeidet et notat som beskriver de faktiske forhold, samt vårt forslag til løsning. Notatet er tilgjengelig for våre medlemsbedrifter ved henvendelse til lasse.tenden@nhoservice.no

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!