Ernæringsfysiolog roser matleveringen fra Matvarehuset

#205

Illustrasjon/Hans Prinsen (Colourbox).

Sykehjemmene i Sørum får nå middagene levert fra Matvarehuset, og matkvaliteten får tommel opp fra ernæringsfysiolog Marie Brochmann.

Det er Romerikets Blad som har bedt Brochmann vurdere menyen fra Matvarehuset, som er medlem av NHO Service og Handel, etter at det skal ha blitt stilt spørsmål om ernæringen ble godt ivaretatt.

- Middagene i menyen ser ut til å bestå av alle de forskjellige råvaregruppene som er ønskelig i et kosthold og sammensetningen tilfredsstiller anbefalingene. Menyen ser ut til å være basert på tradisjonsmat med smaker som mange eldre er godt kjent med. I menyen ser det også ut til å være god variasjon i type middager som serveres, sier Marie Brochmann, sier hun til rb.no.

Bedre matløsninger for eldre

Matvarehuset ble etablert i 2005 og har lang erfaring med utvikling og leveranse av måltidsløsninger for eldre mennesker og andre målgrupper med spesielle behov. I 2007 startet de med leveranse av middag og desserter til institusjoner og hjemmeboende i Bergen kommune, og de har i dag en rekke kommunale avtaler.

Matvarehuset har også egne ernæringsfysiologer, og deltar blant annet i langsiktige forskningsprosjekter for å forbedre matløsninger for eldre.

Kjempestore tilpasningsmuligheter

– Vi har egne ressurser som gjør arbeidet med menyen, som gjør at det blir riktig tilpasset de eldre. Vi følger de statlig retningslinjene for eldres ernæring i Kosthåndboken. Retningslinjene stiller blant annet krav til hvor mye næring det skal være per rett, sier daglig leder for Matvarehuset, Ken Are Østlid, til rb.no

– Vi har kjempestore tilpasningsmuligheter. Vi har en standardmeny, men alle kan velge alternativ middag hvis de ønsker det. Hvis man ikke vil ha det som er på standardmenyen kan man velge mellom 15 ulike retter, sier han.

Les mer om Matvarehuset her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!