NHO Service og Handel

Innhold

Roboter i kamp mot korona

Nyhet, Drift og Service, Renhold

Publisert

dame med smittevern

Roboter har sensorer som doserer og kontrollerer virkningen av desinfiseringen gjennom hele prosessen. Roboten gir også dokumentasjon på at arealet er helt desinfisert når prosessen er avsluttet.

Vår medlemsbedrift Recover tar i bruk roboter for å bidra til effektiv bekjempelse av koronaviruset.

- Recover utfører vanligvis smittevask hovedsakelig på helseinstitusjoner, men får nå oppdrag og forespørsler om smittevask i alt fra kontorbygg og butikker til vogntog og skip. Nå har skadebegrensningsselskapet styrket smittevask-mannskapet med to norskutviklede roboter fra Decon-X. Robotene vil være svært nyttig på oppdrag der det er stort tidspress for å desinfisere arealene slik at ansatte raskt skal kunne gjenoppta arbeidet i smittefrie omgivelser.

- Vi har kort responstid og ønsker å gjøre jobben både grundig og mest mulig effektiv for at kundene våre skal kunne holde hjulene i gang. Med robotene kan vi levere førsteklasses arbeid på svært kort tid, sier administrerende direktør i Recover Norge, Vegar Kristoffersen.

Robotene sørger også for at et rom eller kjøretøy som inneholder mange instrumenter eller utstyr effektivt vil bli desinfisert for smitte fra coronaviruset.

- Robotene kan gjøre jobben raskt og grundig også der det er vanskelig å komme til, ettersom de tåkelegger og desinfiserer alle steder hvor luft kan komme til. Metoden er miljøvennlig, skånsom og ødelegger verken inventar eller teknisk utstyr, sier administrerende direktør Vegar Kristoffersen i Recover Norge.
Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt