Sensorer og komprimatorer på toaletter

Nyhet, Drift og Service, Renhold

Publisert

#005

Coor er blant de mest innovative medlemsbedriftnee våre, både når det gjelder å ta i bruk ny teknologi og når det gjelder nye samarbeidskonstellasjoner og samarbeidsformer. Et godt eksempel er sensorer og komprimatorer som testet ut på toalettene på Storo Storsenter.

Coor tester avfallskomprimatorer på kundetoaletter på Storo Storsenter  for kunde Olav Thon Gruppen. Det skjer sammen med gründerne i Compax Solutions. I dag består 20-40 % av avfallsmengden fra næringsbygg av tørkepapiravfall, som betyr betydelige fordeler for miljøet dersom denne mengden kan reduseres. Under pilotfasen skal bl.a. teste hvor mye tid som frigjøres for renholderen ved å skifte søppelposene sjeldnere, besparelser ved å forbruke færre søppelposer og signifikant forbedrede ergonomiske forhold for renholderen ved færre bytter av søppelpose.

Prosjektet koster 7 millioner kroner og Innovasjon Norge bidrar med 2,7 millioner kroner.

Frem mot 2025 jobber Coor med å levere Nordens hyggeligste, sunneste og mest produktive arbeidsplasser. I tillegg ønsker de å halvere CO2-utslippet fra alle selskapets aktiviteter. Derfor vil Coor investere enda mer av tiden sin for å virkelig teste Compax One. Hovedmålet med innovasjonsprosjektet er en storskala test sammen med en av Coors største kunder. Her skal det monteres Compax One på alle toalettrom i et helt næringsbygg for å måle de gode effektene man får ved å komprimere tørkepapiravfall.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt