-Lønnsgaranti og kortere arbeidsgiverperiode må komme raskt

Kathinka Friis-Møller er nordisk konserndirektør i Compass Group og styreleder i NHO Service og Handel.

Kantine og serveringsbransjen har vært blant de hardest rammede av pandemien og trenger nå ny, øyeblikkelig hjelp i form av lønnsgaranti og kortere arbeidsgiverperiode.

- Vi har jobbet ekstremt hardt for å klare å skaffe nok ressurser. Da vi endelig følte vi stod på bena, kom denne ytterligere nedstengningen. Vi trenger å sikre at vi kan beholde våre ansatte over julen og slippe å gå til permitteringer. Vi ber derfor om lønnsgaranti, sier Kathinka Friis-Møller, nordisk konserndirektør i Compass Group og styreleder i NHO Service og Handel

- Årsaken til at vi ikke klarer å bære denne kostnaden selv er fordi vi er en lavmarginbransje som har hatt det svært krevende over lang tid. I tillegg har vi de siste månedene slitt med høyt korttidssykefravær (barns sykdom, egen sykdom og karantene krav) som har vært koronarelatert. Vi ber om at arbeidsgiverperioden ved sykefravær må ned fra fem til tre dager.

- Hvis ikke dette innføres vil vi måtte gå til permitteringer og det oppleves veldig vanskelig, særlig nå tett opp i julen, sier Kathinka Friis-Møller.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt