Toma tar #greenweekchallenge til nasjonalt nivå

Nyhet, Drift og Service, Kantine

Publisert

Vårt medlem Toma satser i 150 kantiner over hele landet med utgangspunkt i matfestivalen Spis Grønt Uka i Kristiansand 27. september og 03. oktober.

Tips til #greenweekchallenge

  1. Lag en kjøttfri dag eller dager i kantine eller hjemme
  2. Gå ut og smak på skikkelig grønn, kjøttfri matglede i Kvadraturen
  3. Tør å bytte ut rødt kjøtt med noe som er mer bærekraftig
  4. Hent inspirasjon hos noen som virkelig kan dette
  5. Lær å lag vegetarmat hjemme via vår egenproduserte matserie «Spis Grønt Matstudio» hvor byens beste kjøkkensjefer viser det triksene du trenger
  6. Bli med på arrangementer under Spis Grønt Uka

Det er tredje år på rad matfestivalen arrangeres. Målet er å sette større fokus på bærekraftig og sunnere mat. Det skapes engasjement blant både bedrifter og mennesker i Kristiansand. Byens befolkning og bedrifter utfordres til å ta #greenweekchallenge.

Vår medlemsbedrift Toma tar utfordringen fra Kvadraturforeningen og har valgt å skalerer opp til å la satsingen gjelde alle sine 150 bedriftskantiner over hele landet.

Kvadraturforeningen i Kristiansand ble etablert i 1987, og har i dag en medlemsmasse på ca 90 % av byens butikker, kontorer, cafeer og restauranter, til sammen ca 300 medlemmer. De arrangerer nå Spisgrøntuka for tredje gang.

Grønt engasjement

– Det er naturlig at Toma er en del av Spis grønt-uka. Vi er hele tiden opptatt av bærekraft. Ikke bare kommersielt, men som fagpersoner generelt. Vi klimaberegner menyene våre, har kuttet ut storfekjøtt og fokuserer på å redusere matsvinn, sier Kristian Bølgen. Han er Fagutvikler Mat og drikke i Toma og skal være til stede i kantinene for å presentere menyen for Spis grønt-uka.

– Vi synes nemlig prosjektet er så spennende at vi bruker anledningen til å servere grønnere, sunnere mat i alle kantinene rundt om i landet, sier han.

Det grønne matskiftet

Menyen i uke 39 vil inneholde masse gode, grønne retter. Onsdagens meny er i regi av kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren, som fronter årets Spis grønt-uke.

– Målet vårt er å lage bærekraftig mat uten å ta vekk matgleden. Og det føler jeg absolutt vi har fått til med denne menyen, sier Bølgen.

Mange tror at grønn mat er vegansk mat, men det stemmer ikke, i følge Toma sin fagutvikler.

– Det handler ikke om å bare spise grønnkål. Det handler om hvor råvarene kommer fra, og hva slags råvarer man bruker. Matindustrien står for 25 prosent av verdens Co2-utslipp, og det må vi gjøre noe med gjennom å ta ansvar og bevisstgjøre viktigheten av å velge bærekraftig.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt