2 av 3 bedrifter investerer i medarbeideres trivsel og engasjement

Publisert

Illustrasjonsfoto.

Medarbeideres trivsel og engasjement på arbeidsplassen har øverste prioritet når bedrifter planlegger kontorløsninger, viser ny undersøkelse fra vårt medlem ISS.

Undersøkelsen tar for seg globale bedrifters prioriteringer når de planlegger kontorløsninger, og sammenlikner årene 2022 og 2020. Den viser at kontoret har får et nytt formål etter pandemien og at bedrifters prioriteringer på arbeidsplassen har endret seg betydelig de siste to årene. Før pandemien var operasjonell effektivitet og kostnadsbesparelser det viktigste når bedrifter skulle planlegge kontorene sine, men i dag er medarbeiderengasjementet på toppen av lista, og å tiltrekke seg de beste talentene er nå på topp fem-lista.

Hele 62 prosent av de spurte bedriftene investerer i kontorlandskapet, majoriteten av bedriftene (69 prosent) vil ikke redusere antall kvadratmeter på sine kontorer, og de som ønsker å redusere antall kvadratmeter er samtidig de som investerer mest for å tilrettelegge for økt innovasjon og samarbeid mellom medarbeidere.

- Pandemien har fremskyndet hybride arbeidsmodeller og medarbeideres forventninger til fleksibilitet. Mange arbeidsgivere ønsker likevel medarbeiderne tilbake på jobb, men står nå i beinhard konkurranse med hjemmekontoret. Da må de spørre seg selv hvordan de best kan tilrettelegge for at medarbeidere skal trives, innovere og samarbeide på jobben. Dette ser vi at mange nå tar aktive grep for å jobbe med, sier CEO i ISS Norge og ISS Nord Europa Carl-Fredrik Bjor.

Ønsker å engasjere medarbeiderne

Undersøkelsen viser også at flertallet av bedriftene som har investert i arbeidsplassen har oppgradert fasilitetene, kontormiljøet og lagt til rette for positive opplevelser for sine medarbeidere. Målet til bedriftene er å skape et miljø for innovasjon og samarbeid mellom medarbeidere, å trekke folk tilbake til kontoret og samtidig styrke følelsen av tilhørighet og samhold.

- Arbeidsgivere tilnærmer seg den nye arbeidshverdagen på forskjellige måter, men den tydelige trenden er at de aller fleste ønsker å engasjere medarbeiderne i økt grad. Her finnes det ikke én løsning som passer for alle, men det som er helt sikkert er at kontorets død, som har blitt spådd gjennom pandemien, er sterkt overdrevet. I stedet er vi vitne til arbeidsplassen har fått et nytt formål – den skal være et sted der arbeidsgiver kan skape trivsel, engasjement og lojalitet blant sine medarbeidere, sier Bjor.

Om undersøkelsen:
Undersøkelsen ble gjennomført i april 2022 med 100 fagpersoner innen eiendoms- og anleggsforvaltning fra globale selskaper. Respondentene dekker ulike bransjer, inkludert noen av verdens største banker og konsulenthus. Innsikten fra undersøkelsen anslås å representere over én million kontorbaserte medarbeidere over hele verden.

Se mer her (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt