Avtale for et sunnere kosthold

Publisert

Avtalen har konkrete mål om et redusert inntak av salt (Saltpartnerskapet), tilsatt sukker og mettet fett, og mål om et økt inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat i befolkningen.

Målet er å øke andelen av befolkningen som har et balansert kosthold. Helsemyndighetene, matbransjen og næringsorganisasjoner resignerte denne uken en avtale som vil strekke seg til 2025.

NHO Service og Handel har sammen med Virke, NHO Mat og drikke, Sjømat Norge, Frukt – og grønnsaksgrossistenes forbund, NHO Reiseliv, signert ny intensjonsavtale for et sunnere kosthold med Helsedirektoratet. 

Avtalen er en re-signering etter at avtalen ble opprettet i 2016. Den nye avtalen strekker seg til 2025, og har som mål å øke andelen av befolkningen som har et balansert kosthold i takt med myndighetenes anbefalinger.   

Linda Granlund i Helsedirektoratet viste til de nasjonale folkehelsemålene, og målene som ligger om at Norge skal være blant de tre landene med høyest levealder.   

- Et sunt kosthold er en viktig nøkkel for å oppnå dette, og vi vet at kosthold og folkehelse er tett knyttet til hverandre, sier Granlund. 

Avtalen har konkrete mål om et redusert inntak av salt (Saltpartnerskapet), tilsatt sukker og mettet fett, og mål om et økt inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat i befolkningen.

Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold videreføres fra 1. januar 2022. Ny og revidert avtale løper til og med 31. desember 2025.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt