Sodexo – først ute med medarbeiderpanel

Publisert

Å bli involvert på denne måten setter de ansatte pris på. Tilbakemeldingene fra deltakerne var veldige positive. De likte å diskutere temaer som kan påvirke deres egen arbeidshverdag. (Foto: Simen Otnes, SoCentral).

Vårt medlem Sodexo har tatt i bruk medarbeiderpanel for å få innspill i viktig strategiarbeid. Dette er en innovativ måte å involvere de ansatte på som var svært vellykket.

-Vi fikk veldig gode og verdifulle innspill, og de ansatte synes det var veldig flott å bli involvert på denne måten, forteller Alexandra Enger, kommunikasjonssjef i Sodexo.

Medarbeiderpanelet ble gjennomført av SoCentral som har lang erfaring med å organisere og lede prosesser der mange er med å løse ting i fellesskap. SoCentral har gjennomført flere borgerpanel. Innbyggere tas med på råd FØR politikken er ferdig utformet, og de kommer med anbefalinger som hjelper administrasjonen og politikere til å ta vanskelige beslutninger. Det er første gang SoCentral har gjennomført et slikt panel blant ansatte i en bedrift.

Representativ fordeling av ulike ansatte

Deltakerne i medarbeiderpanelet ble trukket ut gjennom et tilfeldig utvalg, som siden er justert noe slik at det ble en representativ fordeling av ulike ansatte. Panelet gjenspeiler Sodexos mangfold i kjønn, alder, bakgrunn, ansiennitet og tjenesteområde. I løpet av en halv dag fikk 15 medarbeiderne dykke ned i Sodexos strategi og i grupper diskutere temaer som arbeidsmiljø, innovasjon og bærekraft.

Utfallet av diskusjonene ble formulert i en rekke anbefalinger som ble overrakt ledergruppen, som nå skal gjennomgå forslagene, og prioritere tiltak som det skal jobbes videre med.

Mer om saken

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt