NHO SH og NAFs partssammensatte prosjekt presentert i Brussel

Publisert

NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbunds prosjektleder, Jon Samuelsen, var invitert til å fortelle om prosjekt Ren Tilstedeværelse.

- Vi får til ting i partssamarbeidet i Norge som man ønsker å lære noe av i resten av Europa, sier fagsjef Ingeborg Malterud i NHOSH.

-Prosjektet viser hvordan både LO og NHO satser tungt på å bevare, men også utvikle den norske modellen, sier Malterud.

I EU-kommisjonens Social Dialouge Meetings møter arbeidslivets parter på ulike næringsområder. Her spiller man inn synspunkter på utvikling og utfordringer som arbeidskraftsunderskudd, problemer på arbeidslivskriminalitetsområdet og rammer for å drive næring. På renholdsområdet tas slike problemstillinger jevnlig opp og både arbeidsgiversiden ved EFCI og arbeidstakersiden ved UNIEuropa møter.

I forbindelse med siste møte i EU-kommisjonen arrangerte UNI Europa et eget arrangement der partssamarbeid og renhold på dagtid var blant temaene.

NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbunds prosjektleder, Jon Samuelsen, var invitert til å fortelle om hvordan prosjektet Ren Tilstedeværelse skal revitalisere partssamarbeidet i renholdsbransjen i Norge. Hvordan tariffbundne bedrifters ledere og tillitsvalgte går sammen for å utvikle nye, digitale verktøy til nyttig bruk og en felles satsning for mer renhold på dagtid.

Prosjektet er godt i gang og et meget aktuelt program presenteres på kick-off nå i juni.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt