Fikk lære hvordan det er å drive egen hudpleiebedrift

Nyhet, Nyhet, Frisør og velvære

Publisert

#205

FORNØYDE: Vilborg Gunnarsdóttir (fra venstre), Mona Bacali, Trine-Lise Aasberg og Bettina Grube er alle enige om at studentkonferansen var lærerik. Foto: Lena Verås Eriksen

Hvordan er det å drive egen hudpleiebedrift? Det fikk deltakerne på studentkonferansen, som arrangeres årlig av Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), lære om på studentkonferansen.

 Skatt og arbeidsavtaler var blant punktene på programmet under studentkonferansen. Dette er tredje året på rad at arrangementet blir gjennomført, og i år var det 120 studenter til stede for å få inspirasjon og kunnskap om hva som kan vente dem etter endt studietid.

#005

FULLT HUS: 120 studenter var samlet for å få meg seg NFVBs studentkonferanse.

 

- Veldig lærerikt

Og konferansen falt i smak hos studentene.

- Dette er noe man kan ta med seg videre, og det er noe man alltid kommer til å ha bruk for. Det er kjempelærerikt, sier Mona Bacali, som var en av deltakerne på konferansen.

- Det er jo veldig lærerikt. Vi lærer mye som vi ikke lærer på skolen, sier Trine-Lise Aasberg. 

- Mye å ta med seg videre

Blant foredragsholderne var blant annet Svein Grane fra Skatteetaten og Kirsti Stokland fra NHO Service og Handel, som delte sin kunnskap om blant annet skatt og arbeidsavtaler.

#005

Trine Nilsen (til venstre) og Linn Christin Borch Olsen.

- Her får vi muligheten til å lære mer om det å eventuelt starte egen bedrift og hvordan vi skal opptre som eventuelle arbeidsgivere. Det er kjempebra, sier Trine Nilsen.

- Det er veldig interessant og lærerikt. Dette er noe vi ikke lærer så my om på skolen, så det er mye å ta med seg videre, sier Linn Christin Borch Olsen.

Organisert arbeidsliv

NFVB kjemper for å få på plass fagbrev for hudpleiere, på lik linje med frisører. Administrerende direktør for NFVB, Anne Mari Halsan, forteller at denne dagen fører til tett dialog med de som snart skal ut i bransjen.

#005

Anne Mari Halsan, administrerende direktør i NFVB, på scenen under studentkonferansen.

- Dette arrangerer vi for å motivere til organisert arbeidsliv. Det er ikke så mye av det i hudpleiebransjen i dag, og vi mener man har godt av å organisere seg. Og tematikken under konferansen er ikke noe de lærer på skolen. I tillegg får vi en viktig dialog med hudpleierne, sier Halsan.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!