Samhold gjør sterk

Nyhet, Frisør og velvære

Publisert

halsan

- For frisør- og velværebransjen er situasjonen spesiell. Ingen får lov til å jobbe med behandling i salongene. I løpet av fire timer skulle ansatte permitteres og kundene varsles. NFVB har hatt 24/7-beredskap for våre medlemmer, sier direktør Anne Mari Halsan.

- Det er nå man virkelig ser nytten av NHO, sier Anne Mari Halsan, direktør i NFVB. De siste dagene har NFVB fått hundre nye medlemmer.

Etter den dramatiske utviklingen torsdag 12. mars, der Regjeringen stengte ned hele bransjer på fire timers varsel, har NFVB/NHO gjort det vi kan for å hjelpe våre medlemmer.

 - NFVB og NHO-fellesskapet har være svært aktive helt siden korona først ble påvist i Norge. Våre prosesser er godt innarbeidet, både når det gjelder informasjonstjenester, rådgivningstjenester fra advokatene, og når det gjelder politisk påvirkning, sier Halsan.  Selv har hun jobbet hardt siden meldingen om nedstengning kom.

Krisehåndtering i praksis

NFVB og NHO Service og Handel gikk rett i krisemodus og har siden jobbet intenst med følgende prioritering:

  • Helse er viktigst - få kontroll på smittespredning og bidra til å bryte smittelenkene.
  • Personalet vårt - sørge for at de får penger nok til å klare seg gjennom en permittering.
  • Bedriftene våre - sørge for tilstrekkelige og gode nok økonomiske tiltak til at vi vil ha en bærekraftig bransje etter korona.
  • Løpende og presis kommunikasjon.

 - Alle punktene krever særlig to ting av NHO-fellesskapet; Tydelighet og styrke i politikken, sier Halsan og legger til: -Krisen vil kreve stor utholdenhet og tålmodighet fra alle.  

Muskler til nye faser

Koronakrisen vil gå inn i nye faser, og NFVBs og NHOs politiske jobbing vil bli meget viktig.

De siste døgnene har NFVB opplevd en massiv medlemstilstrømming. Det er vi takknemlige for!
- Vi behøver nå virkelig å samle bransjen og bygge så sterke muskler som mulig!  Samhold gjør sterk, sier Halsan..

Trygghet i hverdagen

I "fredstid" oppleves nok det å være medlem av en arbeidsgiverforening som en slags forsikring for hjelp i "kriser", enten det er rene arbeidsgiverspørsmål eller kompetansefaglige utfordringer man trenger støtte til. Under er krise blir trepartsamarbeidet ekstremt viktig. Vi har nå sett hvordan dette har levert gode resultater, sier Halsan. 

- Det er nå NHO-fellesskapet fungerer på sitt aller beste.  Det er nå vi med all mulig tydelighet behøves for å holde hjulene i gang. Vi skal komme oss gjennom dette, sammen.  Jo større muskler vi bygger, jo større gjennomslag vil vi få for akkurat våre behov, sier Halsan.

- Medlemmene kan stole på at de er på best mulig sted nå. Det er ingen andre enn NHO som har en egen bransjeforening med 100 % fokus på frisører og velværebedrifter. Det er også tid for å mobilisere og få alle med på laget, sier Halsan.

Velkommen inn!

NFVB holder dørene åpne for de som nå ser nytten av å være i en bransjeorganisasjon, som igjen er tilknyttet Norges sterkeste organisasjon – NHO. Her er link til innmelding: 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt