Norske frisører med medaljefangst i Paris

Publisert

Gunn Mari Sørløkk og Oda Solem tok hver sin sølvmedalje under OMC Hairworld / VM i frisering. Foto: Jarl M. Garder / NFVB.

Norske frisører utmerket seg da VM i frisering gikk av stabelen 10.-12. september i Paris. Med seg i bagasjen hjem, hadde de til sammen to sølv- og to bronsemedaljer.

Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB) har fulgt de norske frisørene som konkurrerte i Paris tidligere denne uken. Deltakerne imponerte stort.

Oda Solem og Gunn Mari Sørløkk tok sølv, mens Leif Anders Øverland tok bronse. I tillegg kapret landslaget bronse i lagkonkurransen.

Tøff konkurranse

– Konkurransen var tøff, spesielt siden jeg konkurrerte i en ny kategori. I kreativ farge får du gå helt utenom boken, men du vet samtidig ikke hva konkurrentene dine kommer med, forteller Gunn Mari Sørløkk.

Hun har vært konkurransefrisør i 15 år, og målet er alltid å kapre en god plassering. Å faktisk oppnå sølvmedalje, er likevel uvirkelig for frisøren som til vanlig jobber på Meldal Frisørsalong. Det sier lærling ved Bentes Salong og sølvtaker i brudefrisering, Oda Solem, seg enig i.

 – Det er en ubeskrivelig følelse som tar tid å ta innover seg. Morsomt at lille Norge kan hevde oss i verdenstoppen, selv om vi er en liten nasjon, sier hun.

Alltid i utvikling

For Sørløkk er konkurransefrisering viktig ikke bare i selve konkurransesituasjonen, men også i det daglige arbeidet som frisør.

– Det gjør meg til en mye bedre frisør, for du terper teknikker hele tiden. Du utvikler en formsans og et øye for detaljer som er helt unik. Samtidig blir du vant til å prestere og det med nøyaktig presisjon, utdyper hun.

Hennes bransjekollega og bronsevinner, Leif Anders Øverland, er enig.

– Jeg blir mer selvsikker på jobb, og gjør bedre arbeid på gjestene jeg har i stolen. Samtidig syns de det er supergøy å følge med på hva jeg gjør.

Går for gull

Leif Anders Øverland tok bronse under OMC Hairworld / VM i frisering. Foto: Jarl M. Garder / NFVB.

I dag er Øverland daglig og faglig leder på Mozart Frisør, men han begynte med konkurransefrisering allerede som lærling. Da han etter hvert ble norgesmester, oppjusterte han umiddelbart målet til verdensmester.

– Å få bronse var helt fantastisk. Samtidig går vi jo alltid for gull, så helt i mål er vi jo ikke, konstaterer han.

Øverland legger ikke skjul på at konkurransefrisering krever sitt.

– Hadde ikke forloveden min også vært frisør, hadde jeg nok ikke hatt tid til partner, sier han.

Samtidig er det et godt fellesskap blant de norske konkurransefrisørene, og Øverland understreker at han aldri hadde klart sine prestasjoner alene. Han applauderer både de andre på landslaget, Isabella Kristiansen på Stiluett Frisør, Siril Solem fra Bentes Salong, Marit Betten fra Adam og Eva Bakklandet, og trener Dag Gustavsen.

Viktig for bransjen

Utmerkelsene i Paris er ikke bare viktige for dem som fikk dem, men også for resten av bransjen.

– Å prestere på dette nivået på en kokende arena som VM, er ikke bare faglig sett en gedigen fjær i hatten for frisører og trenere, det er også et bevis på at vi har norske utøvere som gjennom trening, trening og enda mer trening, enorm innsatsvilje og den rette innstillingen på konkurransene, legger seg helt i verdenstoppen, sier Anne Mari Halsan, direktør i NFVB.

Hun legger til at dette er en stor inspirasjon for bransjen, og at hun er sikker på at det finnes mange unge talenter som kan bli inspirert til å konkurrere selv.

Les også NFVBs sak på deres nettsider.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!