Stor kåring: Dette er de beste i frisør- og velværebransjen i Norge

Publisert

VINNER: Kenneth Solbakken kåret til Årets frisør 2022. Foto: Lena Verås Eriksen/NHO Service og Handel.

Hvem er de beste i frisørene og hudpleierne i Norge? De er nå kåret under helgens store frisør- og velværebegivenhet på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Hvem er de beste i frisørene og hudpleierne i Norge? De er nå kåret under helgens store frisør- og velværebegivenhet på Clarion Hotel The Hub i Oslo.

Frisører og hudpleiere fra alle landets kriker og kroker inntok lørdag 19. mars Clarion Hotel The Hub i Oslo for å få med seg årets store begivenhet for frisør- og velværebransjen, årets norgesmesterskap og prisfesten der blant annet Årets Frisør kåres. Arrangementet er i regi av Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB), en bransjeforening i NHO Service og Handel.

Bygger stolthet

- Vi i NFVB vil inspirere til rekruttering til fagene og styrke omdømmet, bygge yrkesfaglig stolthet og gi motivasjon til videre utvikling. Dette er en arena hvor vi får frem hvor mye kompetanse og faglig styrke denne bransjen har, og som vi hele tiden jobber for å utvikle, sier Anne Mari Halsan, administrerende direktør i NFVB.

Ett av de store høydepunktene er prisfesten, hvor landets beste frisører og hudpleiere kåres.

- Jeg vil først og fremst gratulere alle vinnerne. Hvert eneste år er det skyhøyt nivå på alle de nominerte i de ulike kategoriene. Det er alt fra unge talenter til mer erfarne i bransjen som markerer seg. Det er gledelig å se, sier Halsan.

Sterkere enn noen gang

- Alle de nominerte, de som deltar og de som heier, de som står på for å få gjennomført arrangementet, og ikke minst publikum – alle er med på å bygge omdømme og videre utvikling, sier Halsan. 

- Frisør- og velværebransjen er en av bransjene som har vært hardt rammet av korona-restriksjoner, hvor alle ble pålagt å stenge ned virksomheten sin i flere uker. Det har vært en svært utfordrende tid, men jeg vil tørre å påstå at vi som bransje har kommet styrket ut av krisen. Frisør- og velværebransjen i Norge er sterkere enn noen gang. Det ser vi også i bidragene til årets priser, sier hun.

ÅRETS VINNERE:

ÅRETS FRISØR 2022:
Kenneth Solbakken, Blow AS, Trondheim.
Juryens begrunnelse: En velkomponert kolleksjon, der ulike frisyrer fremheves av farger, lyssetting, modeller og et kult uttrykk. Dette er frisørkunst.

ÅRETS AVANT GARDE 2022:
Thomas Mørk, Novoo / Mørk AS, Oslo.
Juryens begrunnelse: Avant Garde kategorien handler om å bruke fantasi, leke seg frem til et uventet uttrykk. Det handler om kreativitet der alle frisørfaglige virkemidler er lov. Vi ser at her er det en fagets kunstner i aksjon.

ÅRETS LÆRLING 2022:
Andreas Trondsen, Coma AS, Trondheim.
Juryens begrunnelse: Vi er imponert av at dette er lærlingarbeider. Hele kolleksjonen gjenspeiler et bevisst og gjennomtenkt arbeid, utført med faglig presisjon, formidlet til inspirasjon og glede for både frisører og kunder.

ÅRETS HERREFRISØR 2022:
Thomas Mørk, Novoo / Mørk AS, Oslo.
Juryens begrunnelse: Kult, tøft, frekt. Stylingen skaper mannen, der klippen lager grunnlaget for de kreative muligheter. Enkelt, vanskelig, genialt.

ÅRETS KOLORIST 2022:
Ingrid Fossum, Coma AS, Trondheim.
Juryens begrunnelse: Vi elsker denne kategorien, som er en eksplosjon av fargeglede. Vinneren viser med sine før/etter-bilder hvordan en kolorist utgjør en forskjell for å få frem livets fargepallett. 

ÅRETS KREATIVE TEAM 2022:
Adam og Eva Gruppen AS, Oslo.
Juryens begrunnelse: Bredden i kolleksjonen viser også teamets faglige rammer, eller kanskje vi skal si mangel på dette. Her vises kreativitet og faglig ekspertise gjennom uttrykk som fanger deg fra første øyeblikk.

ÅRETS INFLUENCER 2022:
Maiken Leonardsen Jensen, Oslo/Kristiansand.
Juryens uttaler: Vinneren har en god kombinasjon av å fronte faget og bransjen, og tillegg invitere utenforstående (de som ikke kjenner bransjen så godt) inn i frisør-verdenen med gode "how to do"-videoer. Dette mener juryen er med på å gjøre frisørfaget mer attraktivt for unge som kommer over denne kontoen. Kanskje akkurat denne nominerte har vært med på å rekruttere nye talenter til bransjen? Det skal man ikke se bort fra. Det har vært mange andre gode nominerte i år, men det som skiller vinneren fra de andre er den gode kombinasjonen av profesjonelt innhold, gode bilder og videoer, samtidig som hun byr mye på seg selv. Juryen sitter igjen med følelsen av å bli kjent med personen bak kontoen. Det er ikke tvil om at vinneren har lagt ned mye tid og arbeid i å bli god på fotografering og filming. Og det gir uttelling. Profilen hennes fremstår som profesjonell og den er gjennomført fra topp til tå.

ÅRETS HUDPLEIEBEDRIFT 2022:
Fab Lounge AS, Stavanger.
Juryen uttaler: Bedriften har stein på stein bygget en solid kompetansebedrift innen sitt fagområde. Det er en arbeidsplass bygget for høy trivsel hos både ansatte og kunder. Det jobbes bevisst med bedriftsutvikling, og kundereisen blir bare bedre og bedre. Dette er en gjennomført profesjonell bedrift som løfter fagets og bransjens omdømme.

ÅRETS FRISØRBEDRIFT 2022:
Modern Design Tønsberg AS, Tønsberg.
Juryen uttaler: Sjeldent har vi sett så mange sterke kandidater, og årets vinner er råsterk på alle kriterier. Vi vil spesielt fremheve et særdeles godt og inkluderende arbeidsmiljø, med fokus på en trygg salong med sterkt samhold. De ansatte elsker jobben sin, og har bygget en sterk, lokal merkevare. Kundene får en opplevelse de vil gjenoppleve, igjen og igjen.

ÅRETS FRISØRKONSERN 2022:
Frisørkjeden Tango Norge AS, Porsgrunn.
Juryen uttaler: Dette er et frisørkonsern som ikke hviler på laurbærene, men satser friskt selv i tøffe tider. Det kan de gjøre fordi driften er gjennomsolid, med fokus på å bli stadig bedre. De ansatte blir godt involvert i utvikling på mange plan, og her bygges bevisst kunnskap og yrkesstolthet. Her er det fag og forretning i skjønn harmoni.

HEDERSPRISEN 2022:
Anne Mari Halsan, administrerende direktør i NFVB, Oslo.
Juryen uttaler: Vedkommende har på særskilt imponerende måte utmerket seg som en sterk, handlekraftig og samlende leder i bransjens mest krevende periode noensinne. Personen har vært hele bransjens utrettelige motor og skapt et upåklagelig samhold og samarbeid på alle plan, i forhold til salonger, leverandører, helsevesen, lobbyister og politikere under en lang pandemi. #tryggsalong har blitt et begrep som også er lagt merke til utover Norges grenser, og personen har direkte gjennom sin gjerning og gjennomføringsevne personlig bidratt til at vår bransje kunne holde åpen med full drift i sikre og trygge former, i nesten hele perioden bortsett fra de første 6 ukene uten produksjon. Juryen er sikre på at alle vil være enige i at denne spesielle personens innsats, har medvirket til at bransjen generelt har kommet seg helskinnet gjennom de siste 2 år, og nå kan se fremover med ny giv og endringsvilje.

VINNER I REGIONENE:

ÅRETS FRISØR, REGION 1 (Troms og Finnmark, Nordland og Trøndelag):
Kenneth Solbakken, Blow, Trondheim.
Juryens begrunnelse: En velkomponert kolleksjon, der ulike frisyrer fremheves av farger, lyssetting, modeller og et kult uttrykk. Dette er frisørkunst.

ÅRETS FRISØR, REGION 2 (Møre og Romsdal, Vestland, Rogaland, Agder):
Karoline Malene Fotland, Adam og Eva Lagunen, Bergen.
Juryens begrunnelse: Vi liker kombinasjonen av retro i en ny tolkning. Det kan være litt enten/eller om man liker det, men det er uansett et oppsiktsvekkende innslag i mengden. 

ÅRETS FRISØR, REGION 3 (Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark):
Anita Wæraas, Tiur Frisør, Asker.
Juryens begrunnelse: Vi elsker uttrykket i denne kolleksjonen. Klippen fremhever fargene, eller omvendt. Her er frisøren bevisst sine virkemidler for å løfte frem frisyrearbeidene.

ÅRETS FRISØR, REGION 4 (Oslo):
Thomas Mørk, Novoo / Mørk AS, Oslo.
Juryens begrunnelse: Her leker frisøren, og du får lyst til å være med på leken. Modellen fanger oppmerksomheten din, med et uttrykk som forteller en historie du vil høre.

NORGESMESTERSKAPENE:
Norgesmester damefrisyre teknisk: Maria Bak Sørensen, PÅHÅRET Huseby.
Norgesmester damefrisyre mote: Leif Anders Øverland, Mozart dame & herrefrisør.
Norgesmester herrefrisyre skin fade: Mohammed Ziad, frisørkjeden Tango Norge, avdeling Tom Wolf.
Norgesmester hudpleie: May-Liss Westermann, 7. Himmel.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt