Positivt for handel

Publisert

Illustrasjonsfoto: ColourBox.com.

Den politiske plattformen for ny regjering med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet har gode signaler for handelsnæringen.

- Vårt arbeid med å synliggjøre viktigheten av like konkurransevilkår mellom privat og offentlig sektor er blitt hørt. Vi er også glade for at regjeringen ser utfordringene vi har i forhold til digitalisering og et globalt marked, sier Leif Bache-Mathiesen, bransjedirektør i NHO Service og Handel.

Han er opptatt av at like konkurransevilkår mellom privat og offentlig sektor er blitt hørt. Næringen nevner særlig at fribeløpet (350,- grensen) utenlandske aktører har på netthandel også må opp på dagsorden for å redusere handelslekkasjen.

 - Vi ser også at regjeringen ønsker å endre alkoholloven slik at åpningstidene i Vinmonopolets lokale butikker kan følge kommunalt fastsatte salgstider for alkohol. Skal regjeringen gjøre dette riktig må de også likebehandle salg av alkohol på nett, sier Bache-Mathiesen.

Det viktigste for handel:
  • Legge frem en stortingsmelding om handelsnæringen
  • Legge til rette for økt konkurranse innenfor detaljhandel og distribusjon av matvarer og andre dagligvarer.
  • Forenkle reglene for søndagshandel
  • Utvide alkohollovens ytre rammer for kommunal salgsbevilling av alkohol til kl 21 på hverdager og lørdager.
  • Legge frem en stortingsmelding om forbrukerpolitikk med særlig vekt på forbrukernes rettigheter og personvernet i den digitale økonomien.
  • Vurdere forenklinger i avgiftssystemet slik at særavgifter virker i tråd med formålet. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!