Prøver å redde regnskogen

Publisert

UNO-X Dunderdalen

UNO-X Dunderdalen.

Vår medlemsbedrift Uno-X Energi tar avstand fra bruk av palmeolje og har som mål at palmeolje skal bli helt borte fra drivstoff i Norge. Det kan bidra til å redde regnskogen.

Palmeolje

Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia. Det truer både mennesker, dyr og klimaet, i følge Regnskogfondet.

Mer her

Uno-X Energi AS er en del av Reitangruppen og har energistasjonskjedene YX og Uno-X, som drives av datterselskapene YX Norge AS og Uno-X Norge AS. Til sammen har Uno-X Energi nær 400 av de totalt 1.600 energistasjonene i Norge. I 2019 blir 90 Shell 7-Eleven stasjoner til YX 7-Eleven. Uno-X Energi blir da nest største aktør på veidrivstoff i Norge. Uno-X Energi har også virksomhet i Danmark. 

Stadig bedre

 For å bidra til å redusere klimagassutslipp ønsker Uno-X Energi å gradvis erstatte det fossile innholdet i flytende drivstoff med fornybart innhold, og har tatt full avstand fra å bruke palmeolje i drivstoff. Samtidig som ambisjonen er å øke omsetningen av flytende fornybart drivstoff fremover, tilbyr Uno-X Energi infrastruktur for elbillading og tanking av hydrogen.

- YX-kjeden selger i dag bensin med 15 prosent fornybart innhold og diesel med 20 prosent fornybart innhold basert på avfall fra skogindustrien, sier Annar Sletvold, daglig leder i YX Norge AS

- Selskapene i Uno-X Energi mener det er meningsløst å bidra til å avskoge regnskogen og er derfor imot all bruk av palmeolje i drivstoff, presiserer Ole Johannes Tønnessen, daglig leder i Uno-X Norge AS

668 millioner liter

Palmeolje kan blandes inn som bioråstoff i autodiesel. SSB har nylig publisert tall som viser at det ble blandet inn hele 16 prosent biodrivstoff i bilbensin og autodiesel i fjor. Dette er langt over kravet på 8 prosent. Det ble tilsatt 668 millioner liter bioetanol og biodiesel i 2017, i følge SSB.

I 2017 reduserte Uno-X Energi utslipp tilsvarende 98.000 tonn CO2-ekvivalenter ved innblanding av biodrivstoff.

Se statistikken her

Ole Johannes Tønnessen (th) er daglig leder i Uno-X Norge og Annar Sletvold er daglig leder i YX Norge.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!