NHO Service og Handel

Innhold

Fortsetter å sponse svensk dagligvarehandel

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

handel

Smågodt er billigere i Sverige.

- Dette statsbudsjettet bidrar dessverre ikke til å dempe den massive grensehandelen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Kaltenborn viser til at Regjeringen viderefører avgiftshoppet på norskprodusert drikke fra 2018 i forslaget til statsbudsjett for 2020.

Grensehandelen har økt kraftig siden det særnorske avgiftshoppet, og det er ingen grunn til å tro at denne trenden vil snu når Regjeringen ikke bidrar, konstaterer hun.

SSBs grensehandelsstatistikk for 2. kvartal 2019 viser at nordmenns grensehandel fortsetter å øke. Isolert sett var veksten i 2. kvartal 2019 mot 2. kvartal 2018 + 7,4 % i verdi og en økning i antall turer på hele + 31,4 %.

På årsbasis vokste handelen på dagsturer til utlandet med 1,5 mrd (+ 9,9 %) fra 15,1 til 16,1 mrd kr og antall dagsturer med + 13,9 % til 9,2 millioner turer årlig.

-Videreføringen rammer arbeidsplasser i norsk dagligvarehandel og næringsmiddelindustri. Det er vanskelig å forså at ikke Regjeringen ser denne sammenhengen, sier Kaltenborn

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!