350-kroners-grensen forsvinner - vil skape nye norske arbeidsplasser

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Kaltenborn

Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Det er svært gledelig at regjeringen endelig fjerner momsfritaket på nettimport under 350 kroner fra 1. april 2020. Dette vil skape nye, norske arbeidsplasser, sier Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

NHO Service og Handel, som blant andre har Norges største netthandelsbedrift som medlem, har i flere år arbeidet intenst for like konkurransevilkår for norske og utenlandske nettbutikker. Momsfritaket på all import under 350 kroner, har rammet norsk netthandel, og hemmet vekst og nye norske arbeidsplasser, fastslo analyseselskapet Menon i en rapport i fjor. En fjerning av grensen vil kunne skape 1700 nye arbeidsplasser i Norge, fremgikk det blant annet av analysen. Fjerning av grensen vil også gi staten nye inntekter i form av økt betalt moms.

- Derfor er det uforståelig at det har tatt så lang tid å få gjennomslag i denne saken. Men i dag gleder vi oss over at vi endelig er i mål, sier Kaltenborn.

Neste mål er å få fjernet fraktsubsidier fra Kina

Samtidig minner hun om at det fortsatt gjenstår et arbeids med å sikre konkurranse på like vilkår. Neste mål er å få fjernet fraktsubsidier fra Kina. Vestlige land, inkludert Norge, subsidierer frakten ved import fra blant annet Kina. Dette gjør i praksis at porto på en vare bestilt fra Kina ofte er lavere enn norsk innlandsporto.
-Det er viktig at Norge fortsetter å bidra til at Den internasjonale postunionen (UPU) fjerner denne subsidieringen, understreker Kaltenborn.


Tollfritak for klær og tekstiler

Moms fra første krone skal med det nye opplegget, betales samtidig som varen bestilles. Dette vil gjelde for bestillinger inntil 3000 kroner. For å forenkle for forbrukeren, foreslår Regjeringen å samtidig innføre tollfritak for klær og tekstiler opp til denne grensen. De fleste øvrige kapitalvarer har ikke lenger toll. NHO Service og Handel mener at Regjeringen heller burde ha benyttet anledningen til å avvikle all toll for klær og tekstiler.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!