NHO Service og Handel

Innhold

Etablerer Dagligvaretilsynet

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen får finansiering for styrket tilsyn med dagligvarebransjen.

For å overvåke konkurransen innen varehandel styrkes Konkurransetilsynet i statsbudsjettet med 10 millioner kroner for 2020. Det skal i tillegg etableres et eget dagligvaretilsyn med fem ansatte, lokalisert i Grenland.

Dagligvaremarkedet skal være et prioritert område for Konkurransetilsynet i 2020, og det foreslås derfor å styrke tilsynets driftsbevilgning i 2020, heter det i budsjettet. Bevilgningen skal dekke lønns- og pensjonsutgifter og andre løpende driftsutgifter, skriver departementet.

Det nye Dagligvaretilsynet blir samlokalisert med Forbrukertilsynet i Grenland fra januar 2020.
-Det vil både gi en del administrative besparelser og faglige fordeler, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til DN.

Det nye tilsynet skal etter planen overholde den nye loven om god handelskikk som skal legges frem for Stortinget innen utgangen av året. Se mer her

-Godt fungerende konkurranse, kamp mot prisdiskriminering og økt press for like rammebetingelser er viktig for alle i dagligvarenæringen, sier Anne-Cecilie Kaltenborn leder av NHO Service og Handel. Hun er godt fornøyd med tiltakene, og håper at dette gir resultater i 2020.

Se E24:  Tilsyn får 10 millioner til å ettergå dagligvarebransjen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!