NHO Service og Handel

Innhold

Økt omsetningen 87 prosent

Nyhet, Offentlige anskaffelser, Handel

Publisert

Rema 1000 på Lena

Rema 1000 på Lena

Rema 1000 Lena og Østre Toten kommune er nominert til å vinne Anskaffelsesprisen 2019, som deles ut av Difi.

-Juryen har fått inn 13 svært gode prosjekter. Å bli nominert er en anerkjennelse i seg selv. Juryen vil derfor understreke at alle de tre nominerte er å betrakte som vinnere, sier juryleder Mona Stormo Andersen.

Barnehager og skoler/SFO

Rema 1000 Lena og Østre Toten kommune er nominert for dagligvarekjøp til barnehager og skoler/SFO. Juryen trekker frem følgende:

Sterkere sammen» ble satt i gang som et pilotprosjekt, der fokuset var å utnytte det ubrukte potensialet ved dagligvarekjøp på forbrukernivå i kommunen. Dette omhandlet kjøp til barnehage og skoler/SFO i kommunen, men innbefattet også alle andre av kommunens arbeidssteder som ikke omhandlet storhusholdningskjøp. Det var ønskelig at de ansatte ikke skulle bruke tiden sin på å kjøre til butikken. Ved hjelp av klare retningslinjer og nye etablerte rutiner ville en avtale om dagligvarekjøp fristille kapasiteten til de ansatte. Som heller kunne bruke tiden til å utføre oppgaver som var verdiskapende for kommunen.

Gevinster er oppnådd hos begge parter:
  • Økt kontraktslojalitet har gitt Rema 1000 en omsetningsøkning på 87 % de 8 første mnd i 2019 sammenlignet med de 8 første mnd i 2018.
  • Østre Toten kommune har oppnådd besparelse i bruk av tid og kjøring estimert til 450.000 kroner per år. Det tilsvarer 23% av verdien av det årlige kjøpet.
  • I tillegg har de oppnådd gevinster som bedre statistikk ved at kjøpene skjer gjennom e-handel, reduksjon i refusjonsbilag, mindre tilleggskostnader i fakturagebyr og kjøregodtgjørelse.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!