NHO Service og Handel

Innhold

Lyser opp for syke og gamle

Nyhet, HMS, Handel

Publisert

Knutsåsen omsorgssenter på Stord (Foto: Kristin Rasmussen)

Denne julen ønsker vårt medlem Clas Ohlson å gjøre noe fint for de som er mest berørt av koronakrisen. 20 butikkteam over hele Norden bestemte seg for å dekorere uteområdene til lokale syke- og eldrehjem med julebelysning.

De som deltar er butikker i Sandnes, Svolvær, Stord, Bryne, Ørsta, Alta, Buskerud, Halden, Porsgrunn, Farsund, Vaasa Rewell, Mikkeli Akseli, Hämeenlinna Goodman, Jönköping Asecs, Karlstad Bergvik, Sundsvall Birsta, Halmstad Flygstaden, Lund , Kalmar Hansa City.

Butikksjef Ann Elin Bjørknes ved Clas Ohlson Sandnes Maxi synes det var gøy å bidra og ønsket å støtte Åse eldrehjem, som mer gjerne ønsket å motta tusenvis av ledlys i form av lysslynger og LED-figurer til uteområdet.

-Våre eldre er mest berørt av pandemien og vi ønsket å gjøre noe fint for dem. Mange eldre får ikke sett sine nære og kjære denne julen, så dette hjelper kanskje på julestemningen. Vi håper også at det kan få frem smilet hos helsearbeiderne, sier en glad Ann Elin Bjørknes.

Tiltaket skaper stort engasjement i lokalmiljøet i Kalmar i Sverige. -Vi spurte folk på Facebook hvilket eldrehjem vi burde dekorere og fikk mer enn 400 kommentarer. Alle er glade for at vi gjør dette, sier Patricia Walla Stålbrand, butikksjef i Kalmar Hansa City, Sverige. I Finland tok Sarianna Pasonen teamleader i Mikkeli butikken ansvar for aktiviteten. - Vi er så stolte over å kunne spre litt juleglede i disse corona-tider, sier hun. I Finland har Clas Ohlson også hjulpet organisasjonen Helsinki Missio å livestreame en julekonsert til eldrehjem.

Knutsåsen omsorgssenter på Stord (Foto: Kristin Rasmussen)