NHO Service og Handel

Innhold

Sportsbutikker starter samarbeid med taxinæringen

Nyhet, Handel

Publisert

taxi

Vår medlemsbedrift Sport Outlet og Sport Norge har inngått en avtale med en rekke Taxi-aktører om hjemkjøring av varer, og håper ordningen vil spre seg over hele Norge.

Det er foreløpig laget avtaler i Bergen, Os, Sandnes, Trøndertaxi, Stord, Haugesund og Hønefoss. Flere avtaler på gang i Oslo og på Sørlandet. 

-Sportsbutikkene våre har i likhet med store deler av detaljhandelen opplevd omsetningssvikt. Taxinæringen har også blitt hardt rammet av Korona-krisen her i Norge. Spesielt fordi næringsdrivende sjåfører blir pålagt å drive enkeltpersonsforetak og ikke aksjeselskap. Derfor blir hver av dem rammet direkte og personlig. Taxinæringen driver viktige, samfunnskritiske oppgaver som alle ønsker de skal fortsette med også i framtiden. Sammen prøver vi å hjelpe hverandre gjennom en vanskelig tid, heter det i en pressemelding.

Ønsker at flere selskap blir med i samarbeidet

For å øke effektiviteten rundt utkjøringen ønsker Sport Outlet og Sport Norge at flere butikker eller selskaper kan bli med på løsningen som nå er etablert. Taxinæringen har meget god lokalkunnskap i tillegg til trygge og etablerte logistikkløsninger. Derfor kan de fleste selskap bruke taxi til transport av varene ut til sluttbruker. Dersom flere blir med, vil bilene som kjører fylles mere opp. Dette vil gi bedre økonomi og økt miljømessig gevinst.

Gratis eller betalt utkjøring?

Det er ikke bærekraftig for noen selskaper å tilby gratis utkjøring. På et eller annet tidspunkt må noen betale for “gratis-tjenesten”, enten i form av økte priser på varene eller lavere inntjening med medfølgende dårligere resultat. Det koster å kjøre din egen bil, eller ta buss til en butikk eller kjøpesenter. På samme måte vil det koste å få varer kjørt hjem. Betaling for transport skjer direkte til taxisjåfør.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt