2,2 prosent i prisøkning på mat og drikke

Nyhet, Handel

Publisert

dame med kurv

Prisene på mat og drikke økte med 2,2 prosent fra juni til juli, viser ferske tall fra SSB. I samme periode økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,9 prosent.

KPI steg med 0,9 prosent fra juni til juli. Prisene på matvarer var den største bidragsyteren til oppgangen, med en økning på 3,1 prosent i juli, etter flere måneder med fallende priser.

Prisøkningen fra juni til juli er lavere enn gjennomsnittlig økning de siste fem årene. Juli er en måned der leverandørene vanligvis justerer prisene sine opp, mens konkurransen mellom dagligvarekjedene bidrar til å holde prisene nede. I tillegg trer på jordbruksvarer i kraft 1. juli. Prisene på norske jordbruksvarer økte 3,3 prosent, mens importerte jordbruksvarer viste en prisoppgang på 2,4 prosent i juli.

De siste tolv månedene har prisene på mat og drikke sunket med 2,8 prosent. I samme periode har prisen for varer og tjenester generelt økt med 3 prosent. Prisene på brus og leskedrikker gikk ned med hele 11 prosent fra juni til juli, som følge av at avgiften på alkoholfrie drikkevarer ble fjernet fra 1. juli. 

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt