Bred enighet om å hindre prisdiskriminering

Publisert

Stortinget

Et flertall på Stortinget går inn for et forslag som presiserer at dominerende leverandører i dagligvarebransjen ikke kan gi ulike innkjøpsbetingelser til forskjellige dagligvarekjeder hvis det ikke kan saklig begrunnes.

«Det må legges til grunn at forskjeller i innkjøpspris fra dominerende leverandører, som ikke har en saklig begrunnelse gjennom forskjeller mellom kjedene i produksjons- eller distribusjonskostnader, eller ulik verdi på konkrete motytelser, skader konkurransen mellom kjedene», heter det i forslaget. 

-Dette er et forslag som Rema, Coop og Kolonial.no har heiet frem, skriver E24. 

NHO Service og Handel har lenge vært opptatt av at konkurranseforholdene i dagligvarebransjen har vært for dårlige, noe som kan ha gått utover varetilbud, prisnivå og nyetableringer. I den åpne høringen i næringskomiteen i november 2020 ble det etterlyst et sterkere tilsyn med bransjen, og at Konkurransetilsynet og det nyetablerte Dagligvaretilsynet gis ansvar for både veiledning og oppfølging rundt konkurranseforhold. Et flertall i næringskomiteen bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti følger i innstillingen opp dette, gjennom forslag om at «Stortinget ber regjeringen klargjøre overfor Konkurransetilsynet at veiledende virksomhet må styrkes i dagligvaresatsingen.

- Vi er glade for at også regjeringspartiene støtter opp om dette slik at det er et bredt flertall på Stortinget, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel.

Mer om saken i E24

Se også Sterkere tilsyn er nødvendig for god konkurranse 

kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt