Foreslår samarbeid for å få ned plastposebruken

Publisert

Vårt medlem REMA 1000 ønsker at myndighetene og dagligvarebransjen skal gå sammen om en kampanje, for å kutte bruken av plastposer. Miljøvernministeren tok imot forslaget med interesse.

– Plastposebruken går heldigvis ned, men plastkuttet må skje raskere om vi skal nå miljømålene. En stor, felles informasjonskampanje der myndighetene lager materiell med enkle og tydelige budskap, som kan henges opp i butikker over hele landet, vet vi fungerer og inspirerer folk til å endre hverdagsvaner. La oss hente inspirasjon fra det gode informasjonsarbeidet under koronapandemien, og bruke samme metode til å få ned plastposebruken.

Tore Høylie er direktør for Innovasjon og Egne Merkevarer i REMA 1000.

Dette var oppfordringen, Tore Høylie, Direktør for Innovasjon og Egne Merkevarer i REMA 1000, presenterte i møtet med miljøvernminister Espen Barth Eide, torsdag 12. januar, som ble holdt sammen med representanter fra de største medlemmene i Handelens Miljøfond. Miljøvernministeren mottok forslaget med interesse.

Idéen er inspirert av tiltak fra pandemien. Det var i starten av koronapandemien at REMA 1000, sammen med NHO, foreslo at Helsedirektoratet skulle lage standardplakater om smittevernrutiner. Dette ble starten på en svært vellykket kampanje. Befolkningen så de samme plakatene over alt i butikker og ellers i samfunnet. Det ga resultater. Håndvask, hosting i armhulen, avstandsregler og munnbind ble raskt noe alle hadde kunnskap om, og folks vaner ble endret i rekordfart.

På samme måte mener REMA 1000 at det nå er på tide å løfte kampen mot unødvendig plastposebruk opp i folks bevissthet gjennom felles innsats. Også her handler det om å få til en endring i vanene vi har i hverdagen. Små grep som å huske og ta med handlenett når du går i butikken vil gi store resultater hvis mange gjør det. Hos REMA 1000 får du kjøpt handlenett av 100 prosent gjenvunnet materiale, som du kan bruke igjen og igjen.

I tillegg sørger REMA 1000 for at egne plastposer bidrar i kampen om å redusere plastavfall. Hele 80 prosent av plasten i REMA 1000 sine plastposer er resirkulert, noe som sparer miljøet for produksjon av ca. 3000 tonn ny/jomfruelig plast estimert på volumene solgt i 2018.

Les mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?