Ber om hjelp til å redusere grensehandel

Publisert

Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel, Bendik Solum Whist i Virke dagligvare, Anne Berit Aker Hansen i NNN, Christopher Beckham i Handel og Kontor og Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke sitter på høyre side av bordet. Næringsminister Jan Christian Vestre til venstre. Foto: NNN

Grensehandelen nærmer seg nivået som var før pandemien. Handelsorganisasjonene ber næringsministeren om hjelp til å redusere grensehandelen.

– Varehandelen er i en kjempevanskelig situasjon i Norge. Solide norske butikkjeder melder om nedbemanning, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel til NTB.

Sammen med Grensehandelsalliansen møtte de denne uken næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å snakke om grensehandelen.

De uttrykket bekymring over at arbeidsplasser som ble bygget opp under pandemien da grensene var stengt, nå er inndratt. Mens prisene stiger mer i Sverige enn i Norge, drar nordmenn likevel over grensen for å handle.

– Vi har bedt om hjelp til å bedre konkurransesituasjonen overfor Sverige. Det eneste positive med pandemien, var at grensehandelen ble borte og butikkene på norsk side av grensen fikk et oppsving. Nå skal vi ta med oss disse erfaringene i arbeidet videre, sier forbundsleder Christopher R. Beckham i Handel og Kontor Norge til NTB.

De ble enige om å etablere et trepartssamarbeid med faste halvårige møter og prosjektorientert utredningsarbeid.

Se mer om grensehandelens utvikling her

Fakta

GRENSEHANDELSALLIANSEN er etablert av HK Norge, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, NHO Service og Handel, NHO Mat og Drikke og Virke Handel i 2018. Hovedformålet er å snu trenden med økende grensehandel og påfølgende eksport av skatteinntekter, arbeidsplasser, verdiskaping og investeringer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt