Solcellepanel: – Såkalt vinn-vinn

Publisert

Vårt medlem Brandsdal Group, som består av nettbutikkene Netthandelen.no, Blivakker.no og Cocopanda, samt den fysiske butikken Blivakker&Cocopanda Markens i Kristiansand, har nylig lagt solcellepanel på hovedbygget. Det anbefaler de flere bedrifter til å gjøre. Foto: Brandsdal Group

Vårt medlem Brandsdal Group har investert 8 millioner i solcellepanel på taket. – Det er fint å kombinere redusert kost med å bidra til mindre ressursbruk. Såkalt vinn-vinn, sier CEO Kolbjørn Ertzeid.

Kolbjørn Ertzeid, CEO / adm. dir. i Brandsdal Group, anbefaler andre bedriftsledere til å gjøre som dem. Foto: Brandsdal Group

Fra 2021 til 2022 reduserte Brandsdal Group strømforbruket med 30 prosent i hovedbyggene. Det har gitt dem blod på tann.

– Selv om byggene våre bare er seks og ti år gamle, har vi sett at det er mulig å gjøre tiltak for å løfte energieffektiviteten. Vi har derfor sett på dette med solceller i en periode, og nå er det på plass, forteller Kolbjørn Ertzeid, CEO / administrerende direktør.

Ved å gjøre denne investeringen dekker konsernet drøyt 50 prosent av dagens forbruk i Norge, med estimert årsproduksjon på 500.000 kWh.

 I stadig utvikling

Brandsdal Group stopper likevel ikke der. De ønsker å investere i ytterligere systemer og utstyr for å overvåke og kartlegge strømforbruk, slik at de får oversikt over hvor de bør sette inn tiltak.

– Eksempelvis vil inndeling av soner for belysning på lageret og sensorstyring av dette kunne gi gode effekter, og i kombinasjon med solcellepanelet tror vi at vi kan få ned forbruket enda mer enn de 30 prosentene vi klarte fra 2021 til 2022, sier Ertzeid.

Verdt prislappen

Solcellepanelet har ikke kommet gratis. Brandsdal Group har betalt nærme 8 millioner for arbeidet, med grønn finansiering av Nordea. Ertzeid er soleklar på at han vil anbefale andre bedrifter til å gjøre det samme.

–  På mange måter vil anlegget være en sikring av strømkost. Går pris per kWh høyt vil vi få mer igjen for det vi selger eller slipper å kjøpe, og regnestykket på anskaffelsen blir bedre. Samtidig vil kost på resten av strømmen vår bli høyere. Ved lav strømpris får vi mindre glede av anlegget, men da er også kost på resten av strømmen langt hyggeligere, utdyper han.

Han synes også det er fint å benytte grønnere løsninger.

–   Fint å kombinere redusert kost med å bidra til mindre ressursbruk. Såkalt vinn-vinn, avslutter Ertzeid.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!