Storkjøkkenleverandørene har satt seg ambisiøse mål

Publisert

Foto: Colourbox

Bransjerådet har satt kursen fremover: Ny bransjestandard, revisjon av salgs- og leveringsbetingelser og videreutvikling av bransjens egen autorisasjonsordning er på agendaen.

Bransjerådet for Storkjøkkenleverandørene ble valgt i april, og består av medlemmer som alle innehar en bred bransjeerfaring og faglig tyngde. Alle medlemmene representerer betydelige aktører og kjente merkenavn i bransjen: Espen Tho Administrerende direktør i Miele AS. Stefan Sjödin daglig leder i Bonamat Norge AS. Kjell Arne Haakonsen administrerende direktør i Fast Food Service Norge AS og Knut Johannessen Salgsdirektør Electrolux Professional Norge. 

Rådet har allerede rukket å gjennomføre to møter, og kursen for tiden som kommer er satt. Den inneholder relativt ambisiøse og krevende målsetninger. Utvikling og etablering av en ny bransjestandard, revisjon av salgs- og leveringsbetingelser for bransjen og videreutvikling av bransjens egen autorisasjonsordning, er noen av oppgavene bransjerådet har satt i gang med.

– Gjennom flere år har vi tidligere i BFSN regi, erfart at det har bydd på utfordringer å samle et tradisjonelt styre om viktige faglige og prinsipielle standarder for bransjen, sier fagsjef i storkjøkkenleverandørene Joe Harald Strand.

Han legger til:

– Jeg var egentlig mest spent på om oppgaveprioriteringene ville endres, i og med at det fra april er et bransjeråd og ikke et styre som setter agendaen for bransjen. Ville faglige spørsmål og utfordringer ta over plassen for de mer driftsrelaterte utfordringene som det tidligere er brukt mest tid på?

Våre medlemmer i Storkjøkkenleverandørene, er en gruppe som leverer et bredt utvalg av produkter og tjenester. Den mest sentrale og av og til den eneste fellesnevneren, er at de alle leverer til den samme målgruppen innen storkjøkken og storhusholdning. 

Siden vår medlemsgruppe helt åpenbart vil ha vidt forskjellige behov og faglige tyngdepunkt i en bransjestandard, vil vi måtte knytte arbeidet opp mot de som allerede har etablert implementert en tilsvarende bransjestandard. Vi har startet arbeidet med å innhente erfaringer fra våre gode kolleger i tilsvarende europeiske bransjeforeninger, og vil senere benytte dette som et referansegrunnlag i produksjonen av vår egen bransjestandard.

– Erfaringen så langt er altså at det er et stort fokus på faglige spørsmål i rådet,  og jeg håper at vi allerede i løpet av det første driftsåret vil klare å legge frem gode resultater etter arbeidet, som våre medlemmer vil sette stor pris på, avslutter Strand.   

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!