Innkjøpsbetingelser som skader konkurranse

Publisert

Handlevogn

Forslaget slik det forstås, kan ha en viss betydning for å redusere etableringshindringer for mindre aktører innen dagligvare. Foto: colourbox

Vi har levert høringsuttalelse om forbud mot konkurranseskadelige forskjeller i innkjøpsbetingelser i verdikjeden for mat og dagligvarer. Her er en oppsummering.

Oppsummering:

Det er positivt at regjeringen legger til grunn og aksepterer prinsippet om at prisdiskriminering i verdikjeden systematisk kan utgjøre en konkurranseskadelig faktor, samt skape etableringshindringer.

Vi er også positive til at det inkluderer grossistene. Forslaget slik det forstås, kan ha en viss betydning for å redusere etableringshindringer for mindre aktører innen dagligvare.

Samtidig er det lite trolig at dette vil virke inn ovenfor forbrukeren i dag eller overskuelig fremtid, da dette tilsynelatende ikke påvirker de forskjellene som tilsynet tidligere har påpekt mellom de tre store landsdekkende kjedene. Det er uansett viktig at tilsynet opprettholder en tett oppfølgning etter det etablerte regelverket for å hindre konkurranseskadelig prisdiskriminering etter de etablerte reglene.

Vi oppfordrer regjeringen til å svare ut tidligere påpekninger rundt markedsetterforskningsverktøyet og ikke ta grep som svekker EMV verdikjede som bidrar sterkt til en mer mangfoldig og prisgunstig konkurranse innen dagligvarehandel.

Se vår høringsuttalelse her (pdf)

Se også "Prisdiskriminering i dagligvare: Nå har du muligheten, Vestre!" Se her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt