Vil du rydde søppel på Svalbard?

Publisert

Folk som rydder søppel på Svalbard

Foto: Einar Jenssen

I 2023 ble det ryddet 70 km kystlinje og over 16 000 kg avfall på Svalbard. Nå fortsetter innsatsen for å fjerne søppel. Handelens miljøfond lyser ut ryddeoppdrag på Svalbard, som en del av Rydd Norge-programmet 2024.

Handelens Miljøfond er etablert av Virke, NHO Service og Handel og næringslivet.

Se her

Erfaringene så langt viser at dette er et krevende område. Store geografiske avstander, stor variasjon i mengder avfall, varierende værforhold og sikkerhetstiltak knyttet til isbjørn.  For å få til dette på best mulig måte, trenger Handelens miljøfond samarbeidspartnere som har gode forkunnskaper om området.

Er du og din virksomhet den vi leter etter? Eller kjenner du en aktør som kan bidrar med akkurat dette?

Handelens miljøfond lyser ut ryddeoppdrag på Svalbard, som en del av Rydd Norge-programmet, for 2024. Utlysningen skal bidra til å fjerne makroplast fra prioriterte områder på øygruppen.

Utlysningen gjelder rydding av utvalgte prioriterte områder på Svalbard i perioden 31. august til 29. september 2024. Handelens Miljøfond har inngått avtale om leie av fartøyet MV PolarXplorer, i ovennevnte periode, til bruk av ryddeaktøren som blir tildelt ryddeoppdraget på Svalbard i 2024.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt