Statistikk for handel

 1. Forbrukerne velger bort kapitalvarer

  Nordmenn fortsetter å prioritere nødvendighetsvarer og handler hos billigkjedene. – Særlig kapitalvarer som elektronikk, møbler og sport rammes hardt da forbrukernes kjøpekraft reduseres, sier Linda Vist, direktør for Handel i NHO Service og Handel.

 2. Varehandel falt 1,4% i desember

  Varehandelen falt 1,4% i desember og havnet 0,4 prosent over fjoråret, viser ferske tall. Målt mot samme periode i 2019 ligger varehandelen 17,6% høyere i desember.

 3. Varehandel økte 2,9%

  Varehandel økte 2,9% i november sammenlignet med fjoråret. Per november ligger varehandelen 0,6% over fjoråret. Målt mot samme periode i 2019 ligger varehandelen 20,1% høyere i november og 18,7% høyere per november, viser ferske tall.

 4. Prisveksten fortsatt høy

  Prisveksten har steget med 6,5 % de siste 12 månedene. Det kan SSB melde i dag. – Det blir en tøff høst, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel.

 5. Netthandel på retur

  Netthandel har en nedgang på 11,3 % sett mot fjoråret i 2. termin – Den normaliseringen etter pandemien som vi ser nå, er både naturlig og forventet, sier Linda Vist, direktør handel i NHO Service og Handel. Totalt sett økte varehandelandelen med 3.6 prosent mot fjoråret samme periode. Butikkhandel hadde en vekst på 3,7% i 2 termin.

 6. Prisvareveksten fortsatt historisk høy

  Prisvareveksten for juli ligger på hele 6,8 % stigning siden juli i fjor, ifølge SSB. – Prisøkningen kommer som følge av situasjonen verden er i, og vi venter negativ utvikling i handelsnæringen som følge av økningene, presiserer Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel.

 7. Svak handel i juni

  Handel opplevde en svak mai som ble fulgt av svak juni og det er tydelige tegn på normalisering etter pandemien, viser oversikt fra NHO Service og Handel.

 8. Nedgang i varehandel i mai

  Selv med to flere handledager i årets mai ble det nedgang i varehandelen i mai, viser nye tall. - Det er nå tydelige tegn på normalisering, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel.

 9. Negativ netthandelsvekst for første gang siden pandemien startet

  For første gang siden pandemien startet, ser vi at netthandelen har gått ned, med nesten 6 prosent siden i fjor. Mange nettbutikker, som har rapportert tall for Q1, forteller også om nedgang. Netthandelen til XXL faller 19%, Komplett 15%, Desenio 28% og Nelly 8%, Lekekassen/Lune hjem faller samtidig som PostNord har lavere netthandelsvolumer nå enn i fjor.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt