NHO Service og Handel

Innhold

Statistikk for handel

 1. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Juli-boom i varehandel

  Nordmenn på ferie i eget land ga sterk vekst for varehandel sammenlignet med i fjor, viser SSB-tall som ble klare i dag. Også netthandelen vokser fortsatt kraftig. – Vi tror oppturen kan bli langvarig, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

 2. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Sterkt sommersalg for handel

  - Mange har nok hatt behov for å ta igjen det tapte etter lang tid med hjemmekontor og reiseforbud utenlands. Lav rente spiller trolig også inn, sier Anne-Cecilie Kaltenborn til NRK TV.

 3. Nyhet, Handel handel, statistikkhandel

  Netthandel til himmels

  Netthandelen økte nær 40 prosent i mai, mens omsetningen på bensinstasjoner sank - 11,4 % i volum og - 19,2 % i verdi, viser ferske SSB-tall. Etter en rekordsterk oppgang på + 4,8 prosent fra mars til april, fortsetter økningen for detaljhandelen med en vekst på + 2,8 prosent til mai, på sesongjusterte volumtall.

 4. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Største fall i grensehandelen noensinne

  Nordmenn handlet for 1,7 milliarder kroner på dagstur over grensen i første kvartal 2020. Det er mindre enn halvparten av hva det ble handlet for i 1. kvartal året før, da beløpet var 3,9 milliarder.

 5. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Rekordsterk dagligvarehandel og netthandel

  Netthandel økte 31,8 prosent i verdi og dagligvare leverte rekordsterk vekst på 14,3 prosent, mens klær og sko falt nær 53 og 60 prosent, viser detaljhandelstall for mars som kom i dag.

 6. Nyhet, Tall og fakta, Handel statistikkhandel, handel

  Rekordsterk vekst i dagligvarer under korona-krisen

  Dagligvaremarkedet vokste med hele 7,2 prosent i første kvartal 2020 mot tilsvarende kvartal i 2019, viser Nielsens rapport for 1. kvartal 2020.

 7. Nyhet, Handel handel, statistikkhandel

  Grensehandlet for 15,6 milliarder kroner i 2019

  Nordmenn grensehandlet for 15,6 milliarder kroner i 2019. Dette er en marginal nedgang på 0,6 prosent sammenlignet med 2018.

 8. Nyhet, Handel handel, statistikkhandel

  Netthandel vinner, sport, bøker og musikk taper

  Netthandelen økte 8,1 prosent i verdi i januar sammenlignet med samme måned i fjor. Sportsbutikker, bok og musikkhandel ble taperne med nedgang på henholdsvis 19,5 og 13,9 prosent. Detaljhandelen løftet seg litt fra desember til januar, men mindre enn ventet, viser ferske tall fra SSB.

 9. Nyhet, Næringspolitikk, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel, handelspolitikk

  I 2024 kan NorgesGruppen ha 50 prosent av dagligvaremarkedet

  - Dramatisk, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, leder av NHO Service og Handel. Allerede om fire år kan NorgesGruppen kontrollere over halvparten av det norske dagligvaremarkedet, viser beregninger NHO Service og Handel har gjort.

 10. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Netthandel tar av

  Aktører, som godterigiganten Maxigodis, er bygget opp ved hjelp av 350-kronersgrensen. Fordi den momsfrie grensen forsvinner, legger Maxigodis ned virksomheten. En netthandel på like vilkår vil trolig vokse. Ny SSB-rapport viser at nordmenns netthandel i 2018 er fem ganger så høy som i 2010.

 11. Nyhet, Handel handel, statistikkhandel

  Detaljhandel falt to prosent

  Handelen falt kraftig, med hele to prosent, fra november til desember 2019, viser SSBs detaljomsetningsindeks for desember. Verst gikk nedturen ut over sportsartikler, sko, tapeter, tepper og gardiner. Netthandel økte kraftig.

 12. Nyhet, Handel statistikkhandel, handel

  Kraftig vekst i utenlandsk netthandel

  Nordmenn svikter i økende grad den norske netthandelen til fordel for utenlandske nettbutikker som i fjor stod for rundt halvparten av den totale nettomsetningen, viser ferske tall fra SSB.

 13. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Grensehandelen er større enn tidligere antatt

  SSB har gjennomført en pilotundersøkelse for grensehandel for perioden september 2019. Nordmenn oppgir å ha handlet for 2 milliarder på til sammen 1,2 millioner turer over grensen denne måneden.

 14. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Detaljhandelen falt overraskende 0,8 prosent

  Mens tapet, tepper og gardiner gikk ned med 16,5 prosent sto kosmetikk for en opptur på 11 prosent fra september til oktober. Omsatt volum i detaljhandelen falt med hele - 0,8 prosent, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

 15. Nyhet, Handel handel, statistikkhandel

  Rekordmange norske arbeidsplasser tapt på grunn av grensehandel

  Nordmenn har satt ny grensehandel-rekord, viser tall fra SSB. Dermed settes det også ny rekord i tapte norske arbeidsplasser.

 16. Nyhet, Handel statistikkhandel, handel

  E-handelen i Norden utgjør i år 763 milliarder kroner

  Nordiske forbrukere handler på nett som aldri før. I 2019 forventes e-handelen å utgjøre 763 milliarder kroner, en økning på 78 milliarder sammenlignet med 2018.

 17. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Detaljhandelen flater ut

  Etter en jevn stigning fra januar frem til i sommer har trenden snudd og detaljhandelen flater nå ut. De som klarte seg best i september var spill og leker, blomster, planter og for til kjæledyr. Det viser tall fra SSB.

 18. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Julehandelen er økende og starter tidligere enn før

  Julehandelen er økende og stadig mer skjer i november. Hver av oss skal bruke 11.400 kr på julegaver, mat og annet i butikker og på nett i desember. Det ligger an til an til en svak oppgang i årets julehandel, med en vekst på + 1,6 % mot fjoråret. Dagligvarer utgjør den største andelen av det vi handler før jul, og står for ca en tredjedel av forbruket, viser analyse fra NHO Service og Handel.

 19. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Lite endring i handel juli - august

  Detaljomsetningsindeksen på aggregert nivå er uendret fra juli til august 2019, viser sesongjusterte tall fra SSB. Langsiktig trend er positiv.

 20. Nyhet, Tall og fakta, Handel handel, statistikkhandel

  Handelen økte i juli, men store bransjeforskjeller

  Detaljomsetningsindeksen økte med + 0,8 % på sesongjusterte volumtall fra juni til juli i år.