Bra vekst for varehandelen i mai: — Bunnen er nådd

Publisert

kvinne

— Forbrukerne har det fortsatt økonomisk tøft, men den dypeste dalen ser ut til å være passert, sier direktør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist. — Samtidig er det fortsatt slik at retailere må være bevisst alle sine kostnader. Foto: Moment Studio

Varehandelen økte med 8,4 prosent i omsetning i mai sammenlignet med fjoråret. Dette skyldes delvis inflasjon, men også antall solgte varer hadde en økning på 4,8 prosent.

— Forbrukerne har det fortsatt økonomisk tøft, men den dypeste dalen ser ut til å være passert, sier direktør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist.

— Samtidig er det fortsatt slik at retailere må være bevisst alle sine kostnader. Vi må ikke glemme at handelen har vært under press gjennom mer enn to år, og med tanke på hvor små marginer det er for flere aktører i bransjen, vil det ta tid før tryggheten er tilbake, utdyper hun.

I mai hadde handelsnæringen en volumvekst på 4,8 prosent og en verdivekst på 8,4 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Handling i fysisk butikk vokste med 8,6 prosent, mens netthandelen vokste med 5,8 prosent. Det at det var mange fridager i mai og fint vær, påvirket netthandelsveksten.

For 2024 så langt, er det en volumvekst på 1,7 prosent og verdivekst på 6,6 prosent.

 

NHO Service og Handels handelstall for mai finner du her.

Se også gjerne vår bransjerapport for handel.

kvinne
mann
  • Knut Erik Rekdal
  • Analyseansvarlig

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?