Avinor skal sikre seriøse leverandører

Publisert

Foto: Avinor

Foto: Avinor.

Avinor inngår samarbeid med Skatteetaten for å sikre seriøse leverandører innen renhold, bygg og anlegg.

- Avinor er byggherre i flere store byggeprosjekter og tildeler store renholdskontrakter ved våre 45 lufthavner. Vi ser fram til dette samarbeidet for å sikre at de leverandørene vi tildeler kontrakter opptrer i samsvar med norsk skatte- og avgiftslovgiving, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

- Illegale firma har i mange år truet seriøse aktører i byggebransjen ved blant annet konsekvent å underby i anbudskonkurranser. Vi kan tilby et bedre beslutningsgrunnlag for dem som skal ta inn nye leverandører. Det vil bidra til å begrense handlingsrommet til de kriminelle aktørene, sier direktør for Skatt øst, Ann Kjersti Kjeia Sletten.

Får tilgang på opplysninger Målet med samarbeidet er å utveksle opplysninger som bidrar til at Avinor tildeler kontrakter til underentreprenører som oppfyller sine lovmessige plikter, slik som arbeidsmiljøloven, forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter og skatte- og avgiftslovgivningen. De som ønsker å være leverandører og underleverandører, må gi Avinor fullmakt til å innhente taushetsbelagt informasjon fra Skatteetaten.

Mer om saken

 Konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen og direktør for Skatt øst, Ann Kjersti Kjeia Sletten signerer avtalen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!