Strengere godkjenningsordning

Publisert

#205

Anniken Hauglie, Christian Moe og Anne-Cecilie Kaltenborn (Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD).

Godkjenningsordningen for renhold skal bli strengere, hvis Anniken Hauglie får det som hun vil. Endringer skal nå ut på høring. Fredag besøkte statsråden vår medlemsbedrift 2Clean.

Anniken Hauglie tok seg god tid til å snakke med 2Cleans tillitsvalgt fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), som har jobbet i 12 år i bedriften. Hun fikk også høre fra eier og gründer Christian Moe om hvordan godkjenningsordningen og arbeidet til NHO Service er viktig for seriøsitet i bransjen. 

– NHO Service og andre parter har frist til juli for å uttale seg om disse viktige sakene for renholdsbransjen. For oss er dette en viktig høring – en anledning til å gi tilbakemelding til departementet og regjeringen på hvordan vi mener at godkjenningsordningen fungerer pr i dag, og hvordan medlemmene og vi mener den kan og bør bli bedre, sier Anne-Cecilie Kaltenborn adm. dir. i NHO Service. 

Arbeids- og sosialdepartementet sender nå ut på høring forslag om endringer i forskrift om offentlig godkjenning av renholdsvirksomheter og om kjøp av renholdstjenester. Ordningen skal dekke også renhold i private hjem, forbrukermarkedet.

Et endringsforslag er at godkjente renholdsvirksomheter skal sende inn dokumentasjon hvert tredje år som viser at de fortsatt oppfyller vilkårene for å være godkjent. Det foreslås at Arbeidstilsynet kan avvise gjentatte søknader om godkjenning uten realitetsbehandling. Det er også noen mindre materielle og tekniske endringer.

 Se høringsnotat her

Se også FAFO-notat
"Vi må ha is i magen og la tiltakene virke - Evaluering av godkjenningsordning i renhold".

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!