Arbeidstilsynet, NHO, Virke og LO gjør felles front

Publisert

#205

Fra venstre: Erna Hagensen (LO/Arbeidsmandsforbundet), Trude Vollheim (Arbeidstilsynet), Vibeke Madsen (Virke) og Kristin Skogen Lund (NHO).

Ulovlig lav lønn og ulovlig lange arbeidsdager er virkeligheten for altfor mange renholdere i Norge, advarer Arbeidstilsynet, NHO, Virke og LO. - Vet du hvilke lønns- og arbeidsvilkår de som gjør rent på din arbeidsplass har, og at dere som innkjøpere har et ansvar for å sjekke dette, heter det i et innlegg i Dagbladet.

Innlegget er signert  Kristin Skogen Lund (NHO), Vibeke Madsen (Virke), Erna Hagensen (LO/Arbeidsmandsforbundet) og Trude Vollheim (Arbeidstilsynet).

Alle virksomheter som kjøper renholdstjenester skal kontrollere at renholderne har lovlige lønns- og arbeidsvilkår. Under halvparten gjør dette. Enda færre er klar over at det er straffbart å ikke gjøre det. Det viser en undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra Treparts bransjeprogram renhold.

Mange useriøse

Deler av renholdsbransjen er preget av useriøse virksomheter, som vinner oppdrag ved å tilby billig renhold. Ulovlig billig renhold. Innkjøperne tror gjerne de har gjort en god avtale, men noen betaler en høy pris for at innkjøperne skal få en lav pris. Taperne er den enkelte renholder og det norske arbeidslivet.

 De fleste bedriftene i renholdsbransjen driver seriøst, og tilbyr sine ansatte lovlige, trygge og anstendige arbeidsforhold. Men når de skal ut og konkurrere om nye oppdrag, er det vanskelig å vinne over konkurrenter sovm driver med skittent spill. Noen er rett og slett kriminelle aktører som utnytter sine arbeidstakere på det groveste.

Om du jobber i en klesbutikk eller i en barnehage, på et treningssenter eller hos et advokatkontor; alle er vi helt avhengige av at noen kommer og gjør rent hos oss. Både for hygiene og for trivsel. Det burde være en selvfølge at renholderne har de samme trygge og lovlige rammene i sitt arbeidsforhold som du har i ditt.

NHO Service og Handel og Arbeidsmandsforbundet er sammen med myndighetene i Treparts bransjeprogram renhold.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!