NHO Service og Handel

Innhold

- Renhold er kritisk funksjon

Nyhet, Drift og Service, Renhold, Skadesanering

Publisert

Smitterenhold er meget etterspurt nå. (Foto: Recover)

- Jeg frykter at det nå er flere hundre av våre renholdere, som ikke kan drive med smittevask og ordinært renhold, fordi de mangler barnepass, sier Rune Kristian Monsen i Toma Facility Norge til Bergensavisen.

Monsen er adm. dir i Toma Facility Norge AS, et av de største renholdsselskapene i Norge, med over 4.000 ansatte.

- Vi er svært overrasket og bekymret over at ikke renhold og skadesanering er med på regjeringens liste over kritiske samfunnsfunksjoner som har rett til barnepass, sier Monsen til Bergensavisen.

- Ikke bare har vi et daglig ansvar for renhold på sykehus og andre helseinstitusjoner, men etter koronasmitten mottar vi daglig kunder som ønsker utvidet renhold og smittevask. Når vi da forventer en strøm av henvendelser fra våre ansatte som ikke kan komme seg på jobb fordi de mangler barnepass, kan det bli et enormt samfunnsproblem. Han forteller at de opplever stor pågang disse dager.

Samfunnskritisk funksjon

Leder av NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn sier til avisen at det jobbes iherdig med å få ansatte i renholdsbransjen inn på listen som gir rett til barnepass.

- Vi forventer en rask avklaring fra regjeringen om å få kategorisert renholdsarbeidere på lik linje med andre yrkesgrupper som er kategorisert som kritiske. Samfunnskritiske funksjoner som sykehus og trafikknutepunkt vil ikke kunne fungere i særlig lang tid om ikke støttefunksjonene til disse også fungerer. Da har vi raskt en uholdbar situasjon, sier Kaltenborn til Bergensavisen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt