NHO Service og Handel

Innhold

Kronprins Haakon takket renholdere

Nyhet, Drift og Service, Renhold

Publisert

prins i teamsmøte

Kronprins Haakon snakket med renholderne Felicia McGill fra ISS Trondheim, Naemy Trandum Aasen fra i Eir Renhold og Angus McGunnigle fra AB Solutions. Videokonferansen tok nær en time. (Foto: Det konglige hoff).

Renholdere i tre medlemsbedrifter i NHO Service og Handel fortalte om hvordan hverdagen er blitt forandret.

Kronprins Haakon snakket med renholderne Felicia McGill fra ISS Trondheim, Naemy Trandum Aasen fra i Eir Renhold og Angus McGunnigle fra AB Solutions. Videokonferansen tok nær en time.

– Han takket oss for jobben vi gjør til vanlig, og spesielt innsatsen vi gjør under koronakrisen. Han var veldig interessert i hvordan vi har det på jobb, forteller Naemy Trandum Aasen i Eir Renhold.

#205

Neamy Trandum Aasen jobber for Eir Renhold Kongsberg i Kongsberg teknologipark (Foto: Ove Ronny Haraldsen)

Mye usikkerhet

- Det er mye som har endret seg på grunn av korona. Vi jobber nå på en helt ny måte. Ting må vaskes og prioriteres på en helt annen måte. Og det er et helt annet fokus på hva som skal holdes rent. Det er også blitt et litt annet arbeidsmiljø og annen stemning på jobb. Det er mye usikkerhet knyttet opp til permitteringer, smittevask, smitte og hvordan det skal gå økonomisk, forteller Naemy Trandum Aasen.

- Hva synes du om at kronprinsen ville snakke med renholdere?

- Jeg syns det er veldig stas! Og jeg håper det løfter yrket opp så det får økt status og blir satt mer pris på. Renhold er jo et lavstatus- og lavtlønnsyrke. Men det er også et av de yrkene vi trenger mest. Noe som virkelig ikke er rettferdig. Det burde være et yrke hvor renholderne får bedre betalt og økt anerkjennelse, sier Naemy Trandum Aasen.

#205

Angus McGunnigle var med på videomøte med kronprinsen i fullt smittevernutstyr. Han jobber for AB Solutions Øst i Oslo. (Foto: Stina Bergsten, NAF)

Mye smittevask

Angus McGunnigle jobber i vår medlemsbedrift AB Solutions Øst i Oslo.

- Vår jobb har endret seg. Det er nå mye mer desinfiserende arbeid og smittevask. Jeg opplever en del engstelse fra medlemmer i Norsk Arbeidsmandsforbund knyttet til permitteringer og påfølgende tap av inntekt. Vi er sårbare fordi dette er et lavtlønnsyrke, sier Angus McGunnigle. Han sier at det var veldig spesielt å snakke med kronprinsen.

- Det er ekstremt hyggelig å bli satt pris på. Jeg håper at bransjen får et løft og økte lønninger etter denne krisen, sier Angus McGunnigle.

- Takk for jobben dere gjør

Etter konferansen sendte kronprins Haakon en epost til de tre renholderne. Han skriver:
- Jobben dere gjør på sykehus, matbutikker og rundt omkring i samfunnet er utrolig viktig – hver dag, men særlig nå med det virusutbruddet vi har i Norge.

#205

Renholderne Felicia McGill, Naemy Trandum Aasen og Angus McGunnigle og kronprins Haakon (Foto: Stina Bergsten, NAF).

- Renholdere har en samfunnskritisk funksjon. Den jobben alle renholdere gjør nå betyr at vi kan ha bedre kontroll på denne situasjonen enn vi ellers ville hatt. Den innsatsen dere gjør er helt utrolig viktig. Jeg vil gjerne takke dere og alle renholdere i Norge for den viktige jobben dere gjør. Hils alle kollegaene deres også. Takk for at dere gjør deres del for å ta vare på alle menneskene i Norge, og for at smitten skal begrenses i samfunnet vårt. Lykke til videre med den viktige jobben deres», skriver kronprinsen.

Kongehuset har lagt ut en sak om møtet.

#205

Felicia Mcgill Chepas fra ISS Trondheim ble intervjuet av NRK Dagsrevyen (Foto: Stina Bergsten, NAF).

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt