- Vi er stolte over at vi nå kan kalle oss fagarbeidere

Publisert

Erna Hagensen og Anne-Cecilie Kaltenborn

Leknes Lufthavn.

7 av de 16 ansatte ved sikkerhetskontrollen ved Leknes lufthavn har tatt fagbrev. Det gjelder syv vektere ved vår medlemsbedrift Securitas Transport AS, i følge Lofotposten.

Nye utdanningskrav

Fra 1.1.2018 blir det nye utdanningskrav for å drive vaktvirksomhet, med bakgrunn i endringer i vaktvirksomhetloven og vaktvirksomhetforskriften.

Mer

- Vi er stolte over at vi nå kan kalle oss fagarbeidere, sier de syv til avisen.

Etter minimum fem år i sikkkerhetsbransjen er det ikke nødvendig med skolepapirer for å gå opp til fagprøve. Erfaring veier opp for utdanning og de syv som har tatt fagbrevet har fra seks til 20 års erfaring i sikkerhetsbransjen. De syv skaffet seg studiebøker og begynte arbeidet. De mener det var en styrke at de var så mange i lag som jobbet mot samme mål.

Fagprøven besto av alt innen sikkerhetsfag, ikke bare kontroll på flyplass. - Sikkerhetsfaget går mye på å yte service og vi er der for å gi publikum en tryggere hverdag, sier en av de syv, Kent-Håvard Karijord, til Lofotposten.

Se mer av saken (betalingsmur)

 
Vekteropplæringen skal økes i 2018 

Vekteropplæringen økes  til 163 timer som fordeles som følger:
- 50 timer praksis med veiledning, ikke selvstendig arbeid.
- Minimum 65 timer i klasserom, resterende timer teori kan gjennomføres som e-læring-selvstudier. klasseromsundervisning i en kombinasjon..
- 6 timer eksamen.
Hele opplæringen må være gjennomført og eksamen bestått før den enkelte kan begynne med selvstendig arbeid.
Regodkjenning skal gjennomføres av hver enkelt hvert 4. år med 30 timer opplæring og ny eksamen.
Nye krav til instruktører med blant annet egen instruktøropplæring i regi av Politidirektoratet.
Fokusområder i økning er innen juss, konflikttakling og kommunikasjon, kulturforståelse og mangfold, førstehjelp, opptreden på skadested og brannvern.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!