NHO Service og Handel

Innhold

Bedre samarbeid med politiet i vest

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

politimann

Forebygging av kriminalitet er et viktig punkt. Foto: ColourBox.com

Sør-Vest politidistrikt og syv sikkerhetsselskaper har inngått avtale om samarbeid og skal ha faste kontaktpunkter og samarbeidsmøter i Stavanger.

Best i Europa

Politidirektoratet og NHO undertegnet i januar en nasjonal samarbeidsavtale mellom politiet og sikkerhetsbransjen. Her ble det besluttet at hvert politidistrikt skulle lage egne avtaler som den i Stavanger. Avtalen har skapt europeisk interesse.

Mer her

Avtalen gir også faste rutiner for å utveksle informasjon i forbindelse med etterretning, ordensrelaterte saker og sikkerhet. «Forebygging av kriminalitet er også et viktig punkt.

Dette er ett av områdene der sikkerhetsbransjen allerede bidrar aktivt, og det kan være alt fra å melde fra om slagsmål i Stavanger sentrum til en ungdom som har nasket i nærbutikken og har behov for oppfølging.» skriver politiet i en pressemelding.

- Politiet og sikkerhetsbransjen har hatt nær dialog gjennom en årrekke. Det er naturlig gitt at sikkerhetsbransjen er en viktig samarbeidsaktør, og avtalen mellom Sør-Vest politidistrikt og syv sikkerhetsselskaper er en formalisering av dette samarbeidet, opplyser politimester Hans Vik i pressemeldingen.

Det blir lagt opp til lokale tilpasninger i avtalen. «Behovet på f.eks. Stord er ulikt behovet i Stavanger.», skriver politiet i pressemeldingen. Som en del av politireformen har hver kommune en politikontakt, disse vil være sentrale i det lokale samarbeidet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!